Torosların zirvesinden azmi ve hırsı ile bir anda Avrupa’nın zirvesine oturan Mustafa Göksel, 4 Temmuz'da Portekiz’de yapılan 14. Avrupa Dağ Kros Şampiyonasında büyük bir başarıya imza atarak, büyük bir bölümünü önde götürdüğü yarışmada Avrupa 3.sü oldu. Zor şartlar altında hiç bir sponsoru olmadan, Avrupa Dağ Krosu Şampiyonasına hazırlanan Mustafa Göksel, şimdi 2020 Olimpiyatlarına hazırlanmak için sponsor yardımı bekliyor. Şu anda hiç bir sponsor yardımı olmayan Göksel’in tek isteği daha büyük başarılar için biraz destek ile daha büyük başarılara imza atmak.
Karaman’ın Sarıveliler ilçesinde, Yunus Emre ÇPL Beden Eğitimi öğretmeni Abdulselam Karharman ile 3 yıl önce atletizm hayatına başlayan Mustafa Göksel, zorlu şartlara ve maddi imkansızlıklara rağmen Türkiye’yi ve Karaman’ı Avrupa’da en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşıyor. Sponsor desteğinin olmamasından dolayı hazırlık evresinde yeteri kadar besin takviyesi alamayan Göksel, bu açığı kapatmak için ve atletizmden kopmamak için boş zamanlarını çobanlık yaparak değerlendiriyor. Bu olumsuzluklara rağmen yılmayan Göksel, artık Avrupa'nın zirvesinde ve gözünü 19 Eylül'de yapılacak olan Dünya Şampiyonasına dikti.
Yarış sonunda şampiyonayı değerlendiren Göksel, "Benim için rüya gibi bir yarıştı. Ülkemi ve Karaman’ı böyle bir şampiyonada temsil etmek ve derece almak gurur verici bir olay. Belki de en gurur verici yanı Ay Yıldızlı Türk bayrağımızı göklerde dalgalandırmak oldu. Büyük bir bölümünü önde götürdüğüm yarışta ise, şampiyonluğa çok inanmıştım. Fakat antrenörümün şampiyonaya getirilmemesinden dolayı yanımda olamaması biraz motive eksikliğine sebep oldu. Belki son saniyelerde antrenörümden gelecek olan “haydi Mustafa az kaldı” sesi bana biraz daha güç ve kuvvet verebilirdi. Şuanda hedefimiz 19 Eylül de gerçekleşecek olan Dünya Şampiyonluğu. Ama hazırlık aşamasında maddi imkansızlık ve sponsor eksikliğimiz var. Ama yapılacak olan destekler sayesinde bu sorunların aşılacağına inanıyorum.” diye konuştu.
Elde edilen derecenin, Karaman için gurur verici bir olay olduğunu belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, "Öncelikle tüm zorluklara rağmen azmi ile bugünlere gelen ve bayrağımızın Avrupa’da dalgalanmasını sağlayan sporcumuz Mustafa'ya ve böylesine ahlaklı ve yetenekli bir sporcuyu bizlere kazandırdığı için antrenörümüz Abdulselam Karharman’ı başarılarından dolayı bir kez daha tebrik ediyorum. Sporcumuzun 19 Eylül’de yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda yapılacak destek ve sponsor yardımı ile daha başarılı sonuçlara imza atacağından eminim.” şeklinde konuştu.