TÜMSİAD Karaman Şubesi, Mersin’in Mut ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu. Vatandaşlarla da bir araya gelen şube yetkilileri TÜMSİAD ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Tümsiad Karaman Şube Başkanı Rıfat Karaulu, Başkan Yardımcıları İsa Büyükyarma, Salih Özcan, Mahmut Selim Dülger ve komisyon başkanlarının yanı sıra Genç Tümsiad Başkanı Mehmet Akif Taşkıran’la birlikte birçok üyenin katıldığı ziyarette Mut-Karaman ilişkileri adına güzel gelişmeler yaşandı.
Mut Kaymakamlığı ile başlayan ziyaret sırası ile, Mut Belediyesi, Mut Ticaret ve Sanayi Odası, Mut Esnaf Odaları, Mut Pazarcılar Derneği şeklinde gerçekleşti. Yetkililerle görüşen Tümsiad üyeleri Mut’ta yapılması hedeflenen organize sanayi bölgesi için destek vereceklerini söyledi. Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, ‘’Tümsiad Karaman Şubesi faaliyetlerini takdirle takip ediyorum, Mut ilçemizde teşkilatlanması ilçemiz adına güzel bir gelişmedir’’ dedi. Ziyaretlerde konuşan Karaman şube başkanı Rıfat Karaulu; ‘’Tümsiad 14.000 KOBİ’lik üye kitlesi ve her geçen gün büyüyen teşkilatları ile ülkemiz adına uluslar arası ticaret alanında ilklere imza atmaya devam ediyor. Yaptığı eğitim ve performans artırıcı etkinlikleri ile AB KOBİ haftasında ülkemizi 37 ülke arasında 3. Lükten birinciliğe taşımış, Genel merkez olarak ta Türkiye 1. Si olmuştur. Ülke içinde şube olarak Karaman’ımız birinci olmuştur.
Bütün bu birikim ve tecrübelerimizi Mut esnafı ile paylaşmaya ve gereken desteği vererek Mut’un piyasada hak ettiği noktaya gelmesi için çalışmalarımıza başladık.  Mut’un Karaman’a bağlanması ziyaretlerimiz esnasında ilk görüşülen konu haline gelmiştir. Tümsiad karaman şubesi Başkanı Karaulu gerekli desteği vereceğini söyledi.      
Ziyaretler sonrası Mut ilçesinde 98,9 frekansında faaliyet gösteren Mutlu Fm radyosunda canlı programa katılan Başkan Karaulu, Genel yayın yönetmeni Osman Pirgon’un sorularını cevapladı. Tümsiad Üyeleri Akşam saatlerinde Belediye sinema salonunda Tümsiad kısa tanıtım sine vizyon gösterisinin ardından Toplu hatıra fotoğrafı çektirerek programa son verdiler.