Türk kültürünün çok önemli bir parçası olan Nevruz, Karaman’da da coşkuyla kutlandı. Karaman Belediyesi tarafından düzenlenen Nevruz etkinliğinde sahne alan Türk dünyasından ülkelerin dans ve müzik topluluğu, seslendirdikleri şarkı ve gösterileriyle büyük beğeni kazandı.



Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından organize edilen ve Karaman Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen, Türk Dünyası Nevruz Şenliği Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.


Şenliğin açılışında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar, Karaman'ın Türk dünyasının daimi kültür başkenti olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:
“Karaman Belediyesi olarak kültürel etkinliklere büyük önem vermekteyiz. Özellikle Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu önderliğinde Türk devletleri ile olan kültürel ilişkilerimiz artarak farklı bir boyut kazandı. Her sene Türk devletlerinden gelen misafirlerimizi Karaman’da ağırlıyor, kültür alışverişinde bulunuyoruz. Bugün de dostlarımız burada kendi ülkelerinden gösteriler sunacaklar.”


Daha sonra Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Uygur Özerk Bölgesi, Tacikistan, Kırım ve  Kırgızistan’dan gelen müzik toplulukları, birbirinden güzel dans ve gösterilerini Karaman halkının beğenisine sundu.