Karaman Belediyesi, Türk Dünyası Kültür Parkı Projesi kapsamında çalışmalar başladı. Belediye ekipleri, projenin uygulanacağı Hakkı Teke Hoşgörü Ormanı içerisinde hummalı bir çalışma yürütüyor. Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, çalışmaları yerinde inceledi.

Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanına yakışır, büyük bir mesire alanı yapılacağını söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti. " Karaman'ın çehresini değiştirecek projeler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Yapılan protokollerle belediyemize verilen Hakkı Teke Hoşgörü Ormanı, projesi  İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cengiz Yıldızcı tarafından çizilen Türk Dünyası Kültür Parkı projesi kapsamında büyük bir gölet oluşturuyoruz. Bununla ilgili su drenaj çalışmalarını başlattık. Dğer yandan ekiplerimiz burada bulunan ağaçların budama ve bakımlarını yapıyorlar.

Yaklaşık 550 bin metrekarelik bir alanda uygulanacak olan bu güzel projei içerisinde, spor sahaları, fitness alanları, kamelyalar, modern çocuk oyun grupları, çeşmeler, yöresel ürün satış yerleri, anfi tiyatro, lokanta, wc, büfeler, otopark bulunacak. Türk Dünyası Kültür Parkı tamamlandığında, vatandaşlarımızın tabiatla iç içe olduğu ve huzur bulduğu bambaşka bir dünya olacak.