Türk Eğitim Sen Karaman Şubesi başkanı Mehmet serin yaptığı basın açıklamasında; ''Komisyon; İl Milli Eğitim Müdürü, ilgili Müdür Yardımcısı ve yetkili sendika temsilcisinden oluşmaktadır.

Şartname hazırlanmadan önce şartname ile ilgili görüşlerimiz komisyona bildirilmiştir. Bildirmiş olduğumuz görüşlerimiz içerisinde promosyonların bir defada peşin ödenmesi, miktarın yeterli olması, bankacılık hizmetlerinden ücret alınmaması, eğitim çalışanlarına hizmetlerde öncelik tanınması gibi hususlar iletilmiştir.   

Şartname 03.02.2012 tarihinde hazırlanarak bankalara gönderilmiştir. 07/02/2012 tarihinde Milli Eğitim Müdürlüğünde bankalarla yapılan ilk görüşme sonucunda teklifler değerlendirilmiş verilen teklifler yetersiz bulunarak sonraki turlara bırakılmıştır.

Eğitim çalışanlarının büyük bir kısmını ilgilendiren promosyon görüşmelerinde birlikte hareket edilmesi maksadı ile 16/02/2012 tarihinde milli eğitim müdürünün başkanlığında ortaya çıkan durumun değerlendirilmesi amacıyla bir toplantı yapılması kararlaştırılmıştır. Toplantıya ilimizde faaliyet gösteren sendika başkanları katılmıştır. Toplantı sonunda sendika temsilcilerinin tamamı bankaların verdiği miktarın yetersiz olduğu bu şartlarda anlaşmanın mümkün olmayacağı şeklinde görüş bildirmişlerdir.

20/02/2012 tarihinde yapılan ikinci tur tekliflerde ve açık arttırma sonucunda en yüksek teklif Halk bankası tarafından verilmiştir. Bu teklife göre ise kişi başı 780 TL civarında ve 6 taksitte ödenmesidir.

Türk Eğitim Sen olarak bu tekliflerin şartname hazırlanmadan önce tarafımızdan komisyona iletilen isteklere cevap vermekten uzak olduğu görüldüğü için kabul edilmesi ve anlaşmaya imza atmamız mümkün değildir.

Promosyon sürecinde gelinen nokta itibariyle Türk Eğitim Sen, eğitim çalışanları ve iş yeri temsilcileri ile görüş alışverişinde bulunmuştur. Tüm eğitim çalışanlarının daha iyi şartlarda anlaşma imzalamaları için okul müdürlüklerinin serbest bırakılması ve ihalelerin kurumlarca yapılmasını daha uygun olacağı görüşü ağırlık kazanmıştır.

Yukarıda belirtilen süreçte gösterdiğimiz kararlılık, ihalelerdeki görüşmelerin eğitim çalışanları ve ilgili sendikalarla sürekli olarak paylaşılmıştır. Bunun dışında bu konu ile ilgili olarak eğitim çalışanlarını yanıltmak yanlış bilgilendirmek konuyu istismar etmek izan ve insaf dışı olacaktır. Tüm üyelerimizin ve kamuoyunun bilgisine sunarız'' dendi.

foto;haber70.com