Türk Eğitim Sen’den yapılan basın açıklamasında “Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ziya Hotamışlı, Türk Eğitim-Sen Üniversite Temsilcisi Doç Dr. Mehmet Alagöz, ve Üniversitemizin Yeni Temsilcisi  Yunus Emre  Yenibinar ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen hocamıza ve Genel Sekreterimiz Ahmet Tüfekçi‘ ye idari personelimizin sıkıntılarını ve isteklerini bilgilendirici bir ziyaret yaptık.

İnsan kaynakları yönergesinde tayin hakkı için belirtilen 10 yıllık fiili hizmet şartının 5 yıla düşürülmesi ve eğitim durumundan tayin hakkının yönergeye eklenmesi.

Talep: Tayin hakkı için olan fiili hizmet süresinin hiçbir üniversitede bu kadar uzun bir süre olmadığını ve en fazla 5 yılla sınırlandığını, eğitim durumundan tayin hakkının kariyer açısından önemli olduğunu ve bu konuda personele yardımcı ve destek olunması gerektiği iletilmiştir. Ayrıca; eğitim hakkının anayasal bir hak olduğuda bilinen bir husustur.  (Başka üniversitelerdeki uygulamaları ve örnek yönergeleri Sn. Rektörümüze teslim edilmiştir.)

Sonuç: K.M.Ü Rektörü Prof. Dr. Sabri GÖKMEN hocamız bu konuyu inceleyeceğini ve idari personele gerekli yardımı yapacaklarını söyledi.

ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVININ AÇILMASI

Talep: Bir çok üniversitede ünvan değişikliği sınavının açıldığı bizim üniversitemizde ise görevde yükselme sınavı yapılmasına rağmen; maalesef  ünvan değişikliği sınavının şimdiye kadar hiç açılmadığı , bu konuda mağdur olan pek çok personelimizin olduğu, ünvan değişikliği sınavının personelimizin en büyük beklentilerinden biri olduğu bilgisi verilmiştir.

Sonuç: Rektörümüz, personelin taleplerinin haklı ve önemli olduğunu konuyu inceleyip yakından ilgileneceğini ifade etmiştir.

SINAVLARDA İDARİ PERSONELİN DE GÖREV ALMASI

Talep: Sınavlarda Daire Başkanlarının, Fakülte Sekreterlerinin, Şube Müdürlerinin görev aldığı fakat; idari personelin görev almadığını, bu konuda haksızlığa uğradıklarının ve sınavlarda idari personel arkadaşlarımızın da görev almak istediklerini ilettik .

Sonuç: Rektörümüz idari personelin sınavlarda görev almasının kendisinin de istediğini fakat bu konuda ÖSYM sınavlarında Meteksan Temsilcisi Yrd. Doç. Abdülvahit SAYASLAN hocamızın, Açık Öğretim sınavında Prof. Dr. Osman ÇEVİK hocamızın sorumluluğunda olduğunu, hocalarımızın görev yazması halinde idari personelimizin de sınavlarda görev alabileceğini söyledi. Fakat  sınavlarla ilgili bazı düzenlemelerinde YÖK’ün yetkisi dahilinde olduğunu dile getirdi.

EĞİTİM CAMİSANI BÜTÜN OLARAK GÖRÜYORUZ

Türk Eğitim-Sen olarak eğitim camiasını bir bütün olarak görüyor ve öyle ele alıyoruz. Eğitimde kalitenin ,başarının ve seviyenin yükselmesi için çalışma hayatındaki birlik,beraberlik ve huzur  ortamının yanında ; özlük haklarının da personelin talep ve beklentileri doğrultusunda gerçekleşmesi için gayret ve mücadelemiz devam edecektir. Geçen sene üniversite akademik ve idari personelin maaş ve özlük sıkıntılarını dile getirmek için Türkiye genelinde üniversite rektörlük binaları önünde aynı gün ve saatte basın açıklaması yapmıştık.

Bu eylemimiz sonucunda akademisyenlerimiz kısmen de olsa nefes almış ve maaşlarına zam yapılmıştı. Ancak;bütün uyarılarımıza rağmen idari personelle ilgili mağduriyetler hâlâ devam ediyor. Bu ayrımcılığın bir an önce düzeltilip çalışma barışına yakışan bir tutum için yetkililerin gerekli düzenlemeleri yapmalarını bekliyoruz.

Yurt-Kur çalışanlarının yaşadığı sıkıntıları Türkiye gündemine taşımaya devam ediyoruz.

Yurt-Kur da bir günlük nöbet ücretinin  toplam 7 TL. olduğunu söylediğimiz zaman durumun vehameti tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmaktadır. Tayin,atama,görevde yükselme,kadro yetersizliği ve güvenlik görevlilerinin çalışma şartları gibi pek çok sorunu her platformda dile getirip çözmek için gayretlerimiz devam edecektir.

Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Sabri Gökmen ve Genel Sekreter Ahmet Tüfekçi’ye kabullerinden dolayı teşekkür ederiz” denildi.

HABER MERKEZİ