Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı Mehmet Serin MEB yönetici atama yönetmeliği ile ilgili olarak; ''Sendikaların, öğretmenlerin görüşlerini ve taleplerini almasına rağmen yine bildiğini okumuştur.

Yönetici atama yönetmeliğinde en büyük itiraz sözlü sınav yapılmasına ilişkindi. Kariyer ve liyakatin yerine, ideolojik ve keyfi uygulamaların egemen olacağı hak etmeyenlerin yönetici olarak atanacağını, şeffaflığın ortadan kalkacağını, sözlü sınav denetiminin zor olacağını belirtmemize karşın Bakanlık yönetmeliğin uygulamasında ısrar etmiştir.
İlimizde de Sınava Dayalı Yönetici Atamaları duyuruya çıkmış sözlü mülakat gerçekleştirilerek mülakat sonuçları 04.09.2013 tarihinde açıklanmıştır. Yandaşlar üstün başarı göstermiştir. Sözlü sınavların yapılış biçimi net bir şekilde belirlenmemiştir. Sorular şaibelidir, nasıl ve kimler tarafından hazırlandığı, hazırlayanların tarafsızlığı tartışmalıdır.  Görüntü ve ses kaydı yoktur. Bu mülakatın iyi niyetli olmadığı haksızlıklarla dolu olduğu ortaya çıkmıştır Yapılan bu uygulamaları kınıyoruz.

Yazılı ve mülakat sonuçlarına bakarak bu net bir şekilde görülebilir. Bu sonuçlar kamuoyu vicdanında ve eğitim camiasında huzursuzluk oluşturmuştur.

Yazılı ve mülakat sonuçlarına bakıldığında;

Yazılı 93         Mülakat 74             Yazılı 85        Mülakat 71

Yazılı 82        Mülakat 68                Yazılı 83         Mülakat 71

Bu durumun tersi olan yazılı ve mülakat puanlarına bakıldığında;

Yazılı 79      Mülakat 92                  Yazılı 79      Mülakat 95

Yazılı 71      Mülakat 94                  Yazılı  70      Mülakat 84

Bu durum her şeyi çok net ifade etmektedir.

Türk Eğitim Sen olarak bugüne kadar olumlu uygulamaların yanında olduk. Karaman da eğitim öğretimin daha iyi olması için gayret gösterdik. Problemleri, yaşanan sıkıntıları yerinde çözmeye çalıştık.  Şu iyi bilinmelidir ki eğitim camiasında oluşacak küskünlük ve bölünmüşlük Karaman eğitiminde telafisi mümkün olmayan yaralar açacaktır. Türk Eğitim Sen olarak bir kez daha uyarıyoruz vebal; uyarıları dinlemeyen Karaman yöneticilerinindir.

Değerli Karamanlı hemşerilerim; çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği eğitim ile şekillenecektir. Eğitimde yapılan bu yanlış ve yanlı uygulamalara bu gün dur demez isek yarın çok geç olacaktır.'' dedi