Elvan, Türk halkının istikrardan yana olduğunu, yüzyıllık hedefleri olan bir halkın bu tür günübirlik olaylarla yolundan asla dönmeyeceğini dile getirdi. Elvan, Eylemler başlangıçta her ne kadar çevre duyarlılığı olan bir kısım vatandaşlarımızın girişimi ile başlamış olsa da, gelinen noktada ülkemizin istikrarına darbe vurmak isteyen güç odaklarının oyun oynadığı bir alana dönüştürülmüştür dedi.
 
    Elvan, AK Parti iktidarı olarak toplumun tüm kesimlerini kucakladıklarını, özgürlük alanlarını genişlettikleri, bireysel hak ve talepler konusunda bugün gerileyen batılı ülkelerin aksine daha da iyi bir seviyede olduklarını söyledi. Elvan, özgürlük ve bireysel yaşam talepleri konusunda bu vatandaşlarımızın dün yapıp bugün yapamadıkları ne tür bir husus olduğunu izah etmeleri gerektiğine vurgu yaptı.
    Elvan, bireysel yaşam tarzlarına müdahale edildiği gerekçesi ile ortalığı yakıp yıkan, ev ve işyerlerini tahrip eden, polise taş ve molotof kokteyli atan, sivil vatandaşların araçlarını yakan, yolları kapatarak seyahat etmelerini engelleyen ve hatta ambulansları bile ateşe veren bu kişiler ya bireysel hak ve özgürlüklerin anlamını bilmiyorlar yada niyetleri farklı dedi.
Elvan, bize oy versin vermesin her bir vatandaşımızın başımızın üstünde yeri vardır diyerek, her bir fikrin en özgür bir şekilde ifade edilmesinden yana bugüne kadar çok büyük mücadeleler verdiklerini söyledi. 
    Elvan, demokratik hak ve talepler konusunda herkesi ve her kesimi yanlarında görmek istediklerini zira kendilerinin bu taleplerle gelenlerin her zaman yanlarında olduğunu dile getirdi.  Yaklaşık sekiz ay sonra demokratik bir ortamda seçimlerin yapılacağına dikkat çeken Elvan, herkesin sandıktan çıkacak olan karara saygı göstermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.