02 Mayıs 2012 Çarşamba günü saat 15.00'de Valilik Toplantı salonundaki imza törenine  Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN, Belediye Başkanı Dr. Kamil UĞURLU ve Türkçe Olimpiyatları Karaman İl Etkinliği Tertip Komitesi Başkanı Cafer ÇEVİK ile basın mensupları katıldı. 
Vali KAHRAMAN Karaman'ın dilimizin tanıtımındaki yerine vurgu  yaptığı  konuşmasında; "İnşallah bugün atacağımız imzalar, ilimizde, ülkemizde ve dünyada yeni güzelliklere vesile olur. Dili cemiyetten ayrı bir olay olarak düşünemeyiz; çünkü her dil o milletin şahsiyetini, hayallerini yansıtır. Türkçe de bizim dilimizdir ve her kelimesi karakterimizi yansıtır ve Türkçemizin her kelimesi ruh dünyamızın zenginliği ortaya koyuyor. Bu açıdan dilin milletlerin kaderinde önemli ve çok anlamlı bir yeri vardır. Karaman için durum biraz daha farklı; çünkü Karaman Türkçenin başkenti. İnşallah önümüzdeki hafta Karamanoğlu Mehmet Bey’in Türkçe Fermanı’nı ilan edişinin 735.yılını kutlayacağız ve hemen arkasından da Türkçe Olimpiyatları Karaman İl Etkinliği yapılacak. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın dört bir yanından misafirlerimiz olacak. Onlar kendi gönül dünyalarını bizim dilimizle bize anlatacaklar… Dileğimiz il etkinliğinin hayırlara vesile olması ve huzur içinde geçmesidir. " dedi.

Belediye Başkanı Dr. Kamil UĞURLU bu seneki Türk Dili Bayramı etkinliklerinin sadece belli  bir haftada  değil  tüm  yıla  yayılarak , daha  geniş  kapsamlı olarak kutlanacağını belirterek; Dil Bayramı'nın her geçen yıl daha nitelikli bir etkinlik haline geldiğini, Türkçe Olimpiyatları Karaman İl Etkinliğinin de Türk Dil Bayramı etkinliklerini tamamlayıcı bir organizasyon olduğunu ifade etti. Karaman'ın Türk Dünyasının daimi kültür başkenti ünvanını taşıyan bir şehir olduğunu hatırlatan Başkan UĞURLU, hedeflerinin Türkçe‘yi ve Karaman'ı daha yüce ve yüksek noktalara taşımak olduğunu belirtti.

Program konuşmaların ardından protokolün imzalanması ve  basın mensuplarının konuya  ilişkin soruların cevaplandırılması ile  sona erdi.