Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Birliği öncülüğünde Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Türkiye’ de ilk defa kurulan Enerji Kooperatifinin Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.

05 Mart 2014 Çarşamba günü saat 14.00’de Valilik Toplantı Salonunda Enerji Kooperatifi’nin tanıtımıyla birlikte gerçekleştirilen Enerji Kooperatifçiliği Paneline; Vali Murat Koca,  Vali Yardımcıları Rıza Gençoğlu, Ferhat Burakgazi, ilçe kaymakamları, daire müdürleri, Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Yenilmez ve yatırımcı kuruluş temsilcileri katıldı.

Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Yenilmez’ in açılış konuşmasının ardından, Ticaret İl Müdürü V. Yusuf Arı’nın başkanlığında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı temsilcilerinin katıldığı panel gerçekleştirildi.

Panelde; Türkiye’ de ilk defa kurulan Enerji Kooperatifinin tanıtımı, yenilenebilir enerjinin önemi ve Karaman’ın güneş enerjisi potansiyeline dikkat çekildi. Karaman’ın güneş enerjisinden en fazla yararlanabilecek durumda ve yenilenebilir enerjinin de başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen bir il olduğu kaydedildi.

Panel, katılımcı ve konuşmacılar arasında soru cevap şeklinde sona erdi.