Türk’üm Diyenlere Türkçü Düşünce Derneğinin Çağrısıdır


Türkçü Düşünce Derneği İl Başkanı Kemal Karabüber yaptığı açıklamada;
‘’Türk Dilinin başkenti olan Karaman’ımızda yerel seçim havası yavaş yavaş oluşmaya başladı. Siyasi Partilerin adayları belirginleşti. 
  Bu seçim  Karaman için çok önemli; Karaman bu seçimlerde en doğru kararı vermeli,şahsi çıkarları bir kenara bırakıp milli,manevi değerler ve Türklüğün Karaman’daki geleceği için oy kullanmalıdır.
Karaman’ımın güzel insanı  sandığa giderken  bu güne kadar seçtikleri insanlardan kimlerin neleri başardığını,kimlerinde bizlerin tertemiz helal oylarını alıp sonra da kapalı kapılar arkasında şahsi çıkarları gündeme geldiğinde o aldıkları helal oyları unuttuklarını iyi hatırlamalıdır.
Başarılı çocuklarımız yüksek siyasi tanıdıkları olmadıkları için veya adamı olmadığı için ya da birilerine yalvarmadığı için, Karaman’ın hiçbir kurumunda iş imkanı bulamamışken birilerinin çocukları da eğitimlerine bakılmaksızın Karaman’daki kurumlara yerleştiriliyor. Kendilerini Karaman’lı garibanların temsilcileri ilan eden birileri, lüks otel lokantalarında,sıcak odalarda keyiflerini sürerken; kalpleri Türklükle atan bin bir zorluklarla üniversiteyi bitiren gençlerimiz ise  buz gibi kocaman odaları olan fabrikalarda düşük maaşlarla çalışmaya mahkum ediliyor.
Tüm bunlar yaşanırken birileri de bu işlere adeta çanak tutuyor.İşin acı tarafı, bunu da Karamanlı adına yaptığını söylüyorlar.Karamanın temsilcileri gibi değil de birilerinin memuru gibi çalışıyor. 
Organize sanayi bölgesinde toplu işçi çıkarıldığı bir dönemde çıkarılan işçiler tarafından haklarını savunmak için tuttukları bir büro’ya Karaman’ımızın vekili olan kişi gelip kalkın arkadaşlar ben patronunuzla görüştüm, o kayıt olduğunuz sendika üyeliğinden vazgeçin (hakkınızı aramayın) gidin işinize yoksa burada açlıktan öleceksiniz diye sesleniyor. Sonra o dönemin Karaman Valisi olanlara dayanamayıp şunu diyor; işçiler 8 (sekiz) saat çalışacaklar, hiçbir işveren işçiyi 12 (oniki) saat çalıştırmayacak artık Karaman halkının aile yapısı bozulmayacak diyor ve o vali bir hafta içerisinde Patronların şikayeti üzerine apar topar merkeze alınıyor.Kim tarafından; hani o bırakın sendikayı aç kalacaksınız yoksa diyen vekil bey ve eşrafı tarafından.
Kimisi oturduğu koltukta vatandaşı küçümsüyor, kimisi gurur duyması gerekirken daha önce göndere çekilmiş olan bayrağı söküyor, kimisi koltuğunu kaybetmemek için diğer siyasi partilerdeki arkadaşlarını bin bir türlü yalanlarla kandırıp kendi partisine geçiriyor. Kimisi NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE yazılarını kaldırıyor.Kimisi Türklüğümüzü sorguluyor.Kimisi Türk diye bir ırk yok diyor, Kimisi Fakir vatandaşı hor görüp deri döşemeli kapılar arkasında ağlatıyor. Bizler artık Karaman’ımıza, Türklüğe, Türk Bayrağına kem söz ettirmeyecek, fakir vatandaşı hor görmeyecek kişilerin Karaman’ımıza hizmetkar olarak seçilmesini istiyoruz ve inanıyoruz ki halkımız en doğru kararı verip seçim sonuçları açıklandığında hep birlikte yeri göğü inleterek NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE diye Türk Bayrağına sahip çıktığını gösterecektir.

Türkçü Düşünce Derneği olarak bu yerel seçimlerin Karamanımıza ve Türk Milletine hayırlar getirmesini temenni ediyoruz ve Karamanımızın güzel insanlarına sesleniyoruz;

Ey Karaman halkı bu seçim de Türk’çe düşün. Türk’çe karar ver.

Sözlerime Baş Kumandan Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle son vermek istiyorum;
‘’Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır. Muhterem Milletime şunu tavsiye ederim ki;
Sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asliyi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin,’’dedi.