TÜRMOB 71.Başkanlar Kurulu, TUİK ve FEE Tanıtım Toplantıları 20 Şubat 2014 Perşembe günü İstanbul’da yapıldı. 
Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği’nin (TÜRMOB) Avrupa Muhasebeciler Federasyonu (FEE) tam üyeliğine kabul edilmesinden sonra yapılan tanıtım toplantısına SMMMO Başkanı Ayhan Şancı katıldı.

FEE NEDİR 
Avrupa Muhasebeciler Federasyonu (FEE) Faaliyetlerine 1 Ocak 1987’de başlayan Avrupa Muhasebeciler Federasyonu (The Fédération des Experts Comptables Européens- FEE) Avrupa’da muhasebe mesleğinin temsilci kurulusudur. FEE üyeleri, 33 ülkeden 45 muhasebe meslek kurulusundan oluşmaktadır. FEE üye kuruluşları 28 AB üyesi ülkede temsil edilmektedir. FEE üye kuruluşları Avrupa’da 700 binden fazla meslek mensubunu temsil etmektedir. 
Bu meslek mensuplarının yaklaşık yüzde 45’i serbest çalışmaktadır, kalan yüzde 55'i ise sanayi, ticaret, devlet ve eğitim sektörlerinde çeşitli kademelerde çalışmaktadır. 
Avrupa Birliğine giriş sürecinde TÜRMOB FEE ile işbirliği içerisindedir. 

Haziran 2001 tarihinde FEE Konseyi, TÜRMOB ve FEE arasında bir işbirliği anlaşmasının yapılması kararını kabul etmiştir. Bu işbirliği anlaşması çerçevesinde TÜRMOB, FEE konferanslarına katılmaktadır ve Çalışma Gruplarında temsil edilmektedir. 2006 yılında yapılan bir TÜRMOB-FEE toplantısında, TÜRMOB temsilcilerinin aktif bir biçimde FEE’nin Çalışma Gruplarında yer alması kararlaştırılmıştır. 2006 yılından bu yana FEE Denetim Çalışma Grubunda ve FEE KOBI/Küçük ve Orta Ölçekli Muhasebe Firmaları Çalışma Grubunda görev yapılmaktadırlar. TÜRMOB, FEE ile ilişki içerisinde Avrupa Birliği’ne geçiş sürecinde Avrupa Birliği bünyesinde gerçekleştirilen muhasebe ve denetim ile ilgili çalışmalardan haberdar olmakta ve bu çalışmalara aktif katılım sağlamaktadır.

TÜRMOB 3 yıldır yürüttüğü yoğun çalışmalar sonucunda, 18 Aralık 2013 tarihinde Brüksel'de gerçekleşen FEE Üyeler Kurulu Toplantısı'nda tam üyeliğe kabul edilmiştir.