Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Kon Tv’de yayınlanan “Rota” programının canlı yayın konuğu olarak, Piri Reis Vadisi projesi ile ilgili detayları ve belediye çalışmalarına dair soruları cevapladı.

9 Kasım 2012 Cuma günü ekranlara gelen programın ilk bölümünde, Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu; Karaman’ın çıtasını yükseltecek proje olan Piri Reis Vadisi ile ilgili merak edilen satır başlarını anlattı.

Toki ile birlikte başlattıkları konut ağırlıklı planlamanın, benzerlerinden çok farklı düşünüldüğünü kaydeden Başkan Uğurlu, yeni Karaman’ı bu alana taşıyacaklarını ve şehir merkezinde bir kent ormanı planlamasının Türkiye’de ilk defa Karaman’da yapıldığını kaydetti.

Üç ayrı konumda planlanan konutların, ticaret, kültür, spor ve eğlence merkezleriyle birlikte çok fonksiyonel bir yapıda hazırlandığını söyleyen Uğurlu, tamamı nitelikli ve geniş alanlı düşünülen konut fiyatlarının da, 10 yıl zamana yayılarak kentin geçerli rayicine göre tespit edildiğini vurguladı.

İkinci bölümde ise Belediye çalışmaları ve yapılması düşünülen diğer projeler hakkında program sunucusu Ahmet Akbıyık ve Yaşar Toy’un sorularını cevaplayan Belediye Başkanımız Uğurlu: “Piri Reis Vadisi ve benzeri projeler, bu çağa ayak uydurmak isteyen toplumlar için olmazsa olmaz projelerdir. Artık eski elbisenin yırtıklarını kimse yamamaya çalışmıyor. O devirler geride kaldı. Eğer mümkünse eski alanların mimarî değer taşımayan bölgelerden arındırılması gerekiyor. Ve bu konular artık çok ciddi programlara bağlanarak yürütülüyor.

Kısmet olursa çok kısa bir zaman içinde ikinci büyük projemizi, Aktekke Meydanı’nı Karaman halkının huzuruna getireceğiz. Biz Karaman’ın sahip olduğu değerlerin farkındayız. Projesini ve programını yaptığımız ve finansmanını sağladığımız çok önemli projeleri ardı ardına inşaallah huzura getireceğiz ve bu aziz şehrin hizmetine sunacağız. Allah’ın bize lütfettiği bu ‘Hizmet edebilme ayrıcalığını’ Allah rızasına uygun tarzda götürmeye çalışacağız” dedi.

Canlı yayının son bölümünde ise Karamanlı vatandaşlarımızın mail yoluyla gönderdiği soruları yanıtlayan Başkan Uğurlu, program sunucusu Yaşar Toy’un sorduğu “-Yerel Seçimlerde Aday mısınız?’ sorusuna ise, “-Sayın Başbakanımız ve Genel Merkezimiz ne takdir ederse gerekeni yaparız” şeklinde cevapladı.