Çalışmalarla ilgili olarak bilgi veren Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu, yıllardır vatandaşın şikâyetlerine konu olan bölgedeki iş yerlerinin şehrin en hareketli bölgesinde araç ve yaya trafiğini sıkıntıya sokmakla kalmayıp aynı zamanda görüntü kirliliği de oluşturduğunu belirtti.


Halkımızın çok daha güzel bir şehirde yaşamasına imkân sağlayacak projeleri bir bir hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Uğurlu: “Cumhuriyet Parkından başlayarak Kaleye kadar olan bölgede oluşturmayı düşündüğümüz iyileştirme ve yenileme çalışmalarındaki kararlı mücadelemiz sonucu bölgede bulunan iş yerleri kamulaştırılarak yıkıldı. Yıkım için her türlü güvenlik önlemi alınırken, çevrede bulunan iş yerleri ve evlerin yıkımdan zarar görmemesi için azami gayret sarf edildi” dedi.

Bölgede yapılan çalışmaların çok hızlı bir şekilde devam ettiğini ve en kısa zamanda vatandaşın hizmetine sunulacağını sözlerine ekleyen Uğurlu: “Karaman halkı her şeyin en güzeline layıktır. Bölgede uzun yıllardır ciddi bir sıkıntı vardı. SGK Binası önünden başlayıp Cumhuriyet Parkı, İsmet Paşa Caddesi ve devamında Karamanın en büyük projelerinden birisi olan Kent Meydanı projemizle kaleye kadar olan bölge gelecek nesillere hizmet verecek biçimde yeniden şekillenecek. Karaman’ın bu bölgedeki görünümü tamamen değişerek modern, kullanışlı ve güzel bir hale gelecektir. Çukur Bahçe, Piri Reis Vadisi, Ereğli Köprülü Kavşağı, Ortaöğretim Kampüsü, Tapucak Projesi, İstasyon alanının düzenlenmesi ve Sokak iyileştirmeleri ile Karamanımız örnek bir kent olma yolunda ilerlemeye devam edecektir” dedi.