Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı:

Ünver’in mesajı şu şekilde:

“Türk ulusunun kaderini ve tarihin akışını değiştiren Çanakkale Savaşları ve 18 Mart 1915’te kazanılan Deniz Zaferi, ülkemizin bağımsızlığı üzerinde oyun oynayanları, vatanımızı bölmenin hayaliyle yatıp kalkanları düş kırıklığına uğratmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk askerinin Çanakkale Savaşı’ndaki bu büyük zaferi, tam bağımsız Türkiye yolundaki tüm engellerin aşılmasına umut, Türk halkının ulus olma bilincinin temeli olmuştur.

Genç, yaşlı, çocuk, kadın demeden ülkesi ve geleceği için kahramanlık destanı yazan Türk milleti, Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında, yerimize başka kuvvetler ve komutanlar kaim olabilir.” sözleriyle zafere yürümüş, bu topraklarda özgür ve hür bir şekilde yaşama hakkını kanıyla, canıyla kazanmıştır.

Bu vesileyle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümünde, adını, dehasını ve savaş taktiklerindeki üstün zekasını tüm dünyaya ezberleten Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vatanı için gözünü kırpmadan ölüme yürüyen şehitlerimizi, gazilerimizi, Mehmetçiğe cephane ve erzak taşıyan cefakar analarımızı ve nice isimsiz kahramanımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”