TOKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM DAİRE BAŞKANI B.KONYALIOĞLU;
“HAYALDİ, PROJEYE DÖNÜŞTÜ, KARAMAN BİZE GÜVENSİN”

KARAMAN’ın tarihi projeleri olarak nitelendirilen Piri Reis ve Aktekke Kent Meydanı Projeleri çalışmaları hakkında TOKİ ve Belediye tarafından ortak bir açıklama yapılarak kamuoyu ile paylaşıldı.
Kale Sosyal Tesislerinde  medya mensuplarının da ilgi gösterdiği toplantıya, TOKİ Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Birol Konyalıoğlu, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ve ilgili firma yetkilileri katıldı.
“ÖN TALEP 100’Ü BULDU   
    Piri Reis Vadisi projesinin Karaman’ın Cumhuriyet tarihinde aldığı en yüksek bütçeli bir proje olduğunun altınız çizen Belediye Başkanı Kamil Uğurlu;
“Proje kapsamında ön talepler gelişti. Şu ana kadar müracaat 100’ü buldu. Cumhuriyet tarihimizde aldığımız en yüksek bütçeli projemiz Piri Reis Vadisi için 1. Etap kapsamında 912 konut yapımı için yakın zamanda kazmayı inşallah vuracağız.”dedi.
“MERKEZİNDE ORMAN OLAN TEK İL”
Başkan Uğuru konuşmasının devamında; “Konutlarımızda tamamı 1728 adet olacak olan konutlarımız tamamen vasıflı ve nitelikli bir planlamanın içerisinde yer alıyor. Ayrıca peyzaj ve çevre düzenlemesi ile ortasında kent ormanı olan ve böylece merkezinde orman olan Türkiye’de ilk şehir de Karamanımız olacak.”dedi..
Uğurlu; “Proje kapsamında 1. Etapta 912 konut 149 m2, 2. Etap konutları 146 m2 ve 395 m2’ye kadar 72 adet Teras Lojmanları yapılacak. Toplamda 1728 konut ve 72 adet Teras evlerimiz, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Karaman’ımızı birinci derecede cazibeli bir hale getirecek.”dedi.
“HAYALDİ PROJEYE DÖNÜŞTÜ, ŞİMDİ İCRAATINI YAPACAĞIZ”
TOKİ Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Birol Konyalıoğlu ise, Karaman halkına seslenerek, projenin gerçekleşmesinde umutsuzluğa kapılmamalarını belirterek;
“İtiraf edelim. Öncelikle bu proje bizim içinde hayaldi. Belediyemizle ve Milletvekilimizle o bölgenin fizibilitesin, çıkartarak bu hayalimizi projeye dönüştürdük. Şimdi de halkımıza sunduk. Destekleri ile de icraatımızı tamamlayacak, Karaman’ın yeni bir cazibe merkezi haline gelme hedefindeki çalışmalarımızı titizlikle sürdüreceğiz.”dedi.
Konyalıoğlu, “Ayrıca Doğu Kışla dediğimiz bölgede arazi sahipleri ile de onları tatmin edecek ve konut sahibi olmalarını sağlayacağız. Bu konuda belediyemiz de sağolsun çalışmalarını sürdürüyor. Bizler kimseyi mağdur etme tarafı değiliz. Herkesin modern bir şekilde yaşamını sürdürecek fiziki çalışmalarda hizmet etme peşindeyiz. Talep örgütlenmesi sistemi ile bu sürecimiz başladı. Şu an 7 Aralık’a kadar müracaatlar sürüyor. Projemiz dahilinde bizler geri adım atacak değiliz. Gerekirse ilave süreler vereceğiz. Projemizle ilgili 2012 Haziran ayında Belediyemizle protokolü imzaladık. 50 hektarlık alanda 1700 konut üretmek için planlamalar yaptık. Farklı tip ve metrajlarda planlamalar yaptık. Konut alanlarını cazibe haline getirecek Otel alanı, alışveriş merkezlerini de plana dahil ettik. Talep dahilinde o bölgemize okul ve camimizi de yaparız. Türkiye olarak 2023’de hedefimiz 1 milyon konut.”dedi.
Konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Uğurlu daha sonra “Aktekke Kent Meydanı projemizde de çok şükür yasal bir sıkıntımız yok. Planlama dahilinde vatandaşlarla görüşmelerimiz ve çalışmalarımız sürüyor.”dedi.