4 Temmuz günü ilimize gelerek farklı lezzetlerle hizmet veren firmalarda ve Yunus Emre Camii'nde  çekimler gerçekleştiren Vahe Kılıçarslan ve ekibi Show Tv ekranlarında ilimizi tanıttı

Eski cansız manken Vahe Kılıçarslan’ın Show Tv ekranlarında hazırlayıp sunduğu Vahe’nin Sofrası isimli programın bu haftaki konuk illerinden birisi de ilimiz oldu.
 
4 Temmuz günü İstanbul’dan Konya’ya gelen Show Tv’nin ekibi,  burada farklı dört lezzet mekânında çekimlerini yaptıktan sonra Karaman’a gelerek, Mersin 33 Tantuni, El Beyk ve Eredem Park’ta tanıtım çekimleri gerçekleştirmişti.

Tantuni, et sote ve soslu balık yemeğinin yapımındaki püf noktalarının anlatıldığı program sonunda dünya kültür ve medeniyet tarihinde bir merhale olan ve sadece yaşadığı devrin değil, çağımız ve gelecek yüzyılların da ışık kaynağı olan Yunus Emre’nin kabri ekranlara geldi.

Vahe Kılıçarslan' a çekimler sırasında eşlik eden Karaman Gündem yetkililerimiz ve çekim yapılan mekan sahiplerinin, özellikle Yunus Emre Hazretlerinin de türbesinin bulunduğu Camii yi ziyaret etmelerini istemişti.

Vahe Kılıçarslan’ın bunun üzerine burada da çekimler yapmış dün yayınlanan Vahe’nin Sofrası Programında sık sık “Dünya TV’lerinde İlk Kez Yunus Emre’nin Sandukasız Görüntüleri” alt yazısı ile duyurulan Yunus Emre’nin kabir görüntülerinin yer alması izleyicileri ekranlara kilitledi.

 Programda ilimizin önemli değerlerinden biri olan Yunus Emre’nin Karamanlı olduğu vurgusunun program sunucusu Kılıçarslan tarafından yapılması memnuniyet yarattı. 
“Türk Dili’nin Başkenti, Yunus Emre’nin Diyarı” diyerek konuşmasına başlayan program sunucusu Vahe Kılıçarslan’a bilgileri Yunus Emre Camii sorumlusu Mustafa Aktürk Bey verdi. Camii görevlisi Aktürk; “Yunus Emre’nin de kabrinin içerisinde bulunduğu Yunus Emre Camii Karamanoğulları dönemine ait bir Camiidir. Yunus Emre’nin yanı sıra hocası Tapduk Emre, oğlu İsmail ve kızının kabirlerinin yer aldığı Yunus Emre Türbesi’nde gerçekleştirilen tadilat nedeniyle şuanda ilk kez sizler türbeyi doğal, sandukasız olarak görüntülüyor ve ekranlardaki izleyenlerle paylaşıyorsunuz. Yunus Emre’nin kabir taşı hocası Tapduk Emre’nin kabir taşından daha kısa olmasının nedeni Yunus Emre’nin hocasına olan saygı ve hürmetinin bir göstergesidir. Bu Yunus Emre’nin isteğidir” dedi.
İlimizin simgesi önemli şahsiyetlerin kenara bırakıldığı ve Yunus Emre’yi sahiplenmeyi başka illere bıraktığımız bu günlerde Vahe’nin programı ilimiz ile Yunus Emre arasındaki bağı tüm dünyaya ilan etmiş oldu. 

Kendisine teşekkür ediyor ve programında başarılar diliyoruz.



İlimizde yapılan çekimler sonucu yaptığımız haber ve resimleri için lütfen aşağıda ki linki tıklayınız.

Vahe’nin Sofrası Ekibi Çekimlerini Tamamladı