Valimiz Sn.Süleyman Kahraman,  gençlik projeleri kapsamında Karaman’a gelen yabancı öğrencilerle öğle yemeğinde bir araya geldi.

14 Şubat 2012 Salı günü, Polisevindeki programa Vali Kahraman’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, İl Mahalli İdareler Müdürü Abdullah Şahiner, İl Dernekler Müdürü Ömer Sezer katıldı.Avrupa Komisyonu Ulusal Ajans destekli " Fakirliğe ve Dışlanmaya Karşı Yaratıcı Çözümler" konulu projenin ortakları olan Polonya, Letonya, İsveç, İngiltere, Kanada, Litvanya, Avustralya, Rusya ve Kazakistan’dan gelen öğrenciler Karaman’ın ev sahipliğinden memnun olduklarını belirterek teşekkür ederlerken Vali Kahraman da farklı kültürlerin birbirlerini tanımasının büyük bir imkân olduğunu dile getirerek, öğrencilere Karaman’ın kendilerini misafir etmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Vali Kahraman, her gencin farklı kültürlerle buluşma imkânı taşımadığını, projenin sivil toplumun, yerel otoritelerin dikkatini çekmek noktasında büyük önem taşıdığını ve farklı ülkelerden gelen gençlerin farklı kültürleri tanıyarak sağlık, spor, sanat, kültür gibi birçok alanda yeni politikalar üretebileceğine dikkat çekti.

Konuşmasında kendisinin ve bir çok insanın aynı yaşlarda bu tür imkânlarla karşılaşmadığını belirten Vali Kahraman, Karaman’ın istihdam, sağlık, eğitim gibi bir çok alanda ciddi başarılar yakaladığını vurguladı.

Vali Kahraman konuşmasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Karaman 4500 yıllık tarihi olan kadim bir şehir. Tarihi, doğası, kültürü zengin bir coğrafya… Karaman Türkçenin de Başkenti… Böylesine güzel bir şehir olan Karaman’da sizin gibi değerli gençleri ağırlamaktan mutluyuz. İnşallah ülkenize güzel intibalarla dönersiniz.”dedi.

Program hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.