12 Mayıs 2012 Cumartesi günü saat 15:00’de Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarette Vali KAHRAMAN'ın yanı sıra Özel Kalem Müdürü Murat ZAFER, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hayrettin ASLAN ve Makedonya’dan gelen misafirler hazır bulundular.

Vali KAHRAMAN , Karaman için anlamlı bir günde kendilerini ziyaret eden Makedonya heyetini Karaman'da görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ettiği konuşmasında; Karaman'da yüzyıllardır söylenen ve Karaman’ın misafirperverliğini yansıtan bir özdeyiş vardır. “ Kapımız açıktır girene, lokmamız helaldir yiyene” diye. Onun için değerli misafirlerimiz, hemşerilerimiz sizleri en güzel şekilde ağırlayacağız İnşallah. Sizler Makedonya’dasınız bizler burada ama biz iki devlet tek milletiz. Biz kardeşiz. Aynı milletiz, aynı duygu ve düşünceleri, aynı inancı paylaşıyoruz. İnançlarımız bir, duygularımız bir, düşüncelerimiz birdir. Türk milleti yüzyıllardır gelenek ve göreneklerini muhafaza etmiştir bundan sonra da edecektir. Sizin değerleriniz bizim değerlerimizdir, sizin sevinciniz bizim sevincimiz, sizin istikbaliniz bizim istikbalimiz, sizin maziniz bizim mazimizdir. Biz sizlerle etle tırnak gibiyiz. Birbirimizden ayrı olmamız mümkün değildir.

Vali KAHRAMAN konuşmasının devamında daha önce Makedonya’ya gitmek nasip olmadı ama İnşallah en kısa zamanda Makedonya’ya gelip sizlerle beraber olmayı arzu ediyoruz. Şu anda siz bir anlamda Sılayı Rahim yaparak en güzel ibadeti gerçekleştiriyorsunuz. Ben duygu ve düşüncelerimi Karaman halkı adına ifade ediyorum. Biz sizlerle birlikte olmaktan ve beraber olmaktan, sizi burada ağırlamaktan son derece mutluyuz. Ben tekrar sizlere hoşgeldiniz diyorum, ilimizde hoşca vakit geçirmelerinizi temenni ediyorum”dedi.

Vali KAHRAMAN'ın konuşmasının ardından Makedonya’dan gelen grup adına konuşma yapan Umutyolu Derneği Başkanı Eyyup EYYUP yaptığı konuşmasında: “ Vali KAHRAMAN'a kendilerini kabul etmelerinden dolayı teşekkür ederken Karaman’da olmaktan duydukları mutluluğu ifade etti. Bu tür ziyaretlerin devamını dileyen Eyyup EYYUP “ Bu bizim açımızdan çok önemlidir. Makedonya da yaşayan bu insanlar Türklerin ve tüm Türk halkının temsilcisidir. Çünkü Makedonya’da yaşayan Türkler, Türk diline, İslam dinine, Türk kültür ve geleneklerine sahip çıkmış ve her yerde rahatlıkla uygulamıştır. İnşallah özümüzden ve kimliğimizden kopmamak için her türlü zorluğa karşı bu inancımızı koruyacağız. Türkleri daha güzel ve daha yüksek seviyelere getireceğiz. Sizlerin yardımıyla çok daha güzel çok daha büyük başarılar elde edeceğiz.”dedi.

Abdülhakim Hikmet Doğan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi ( ADEKSAM) Yönetim Kurulu üyesi Abdülmecit NUREDİN ise ata diyarı Karaman’a gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek; Kimi zaman kelimeler kifayetsiz kalır. İşte o anlardan birini de şu an yaşıyoruz. Belki 800 yıl önce Makedonya’ya farklı bir misyon için gittik. Ama aradan yüzyıllar geçti biz hala oradayız. Biz Ezan-ı Muhammed-i’nin devamını sağlayabilmek için, insanlığa hizmet edebilmek için oradayız.” dedi.

Kalplerinin sadece Üsküp’te, Astana’da, Bişkek'te yada Bakü’de atmadığını kalplerinin aynı zamanda Anadolu’da da attığını belirten Abdülmecit NUREDİN farklı coğrafyalarda yada farklı ülkelerde de olsalar gönüllerinin, niyetlerinin ve dualarının her zaman Anadolu insanıyla beraber olduğunu belirtti. Abdulmecit NUREDDİN biz sizi bir güneş gibi görüyoruz. Güneş ne kadar parlarsa onun gölgesi bize yeter diyerek gösterdikleri ev sahipliğinden dolayı Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN’a teşekkür etti.

Konuşmalarının ardından Makedonya’dan gelen heyet adına Umutyolu Derneği Başkanı Eyyup EYYUP Vali KAHRAMAN’a yaşadıkları yeri tanıtan bir kitap ile vazo hediye etti. Vali KAHRAMAN’da ziyarete gelen konuklara 735. Türk Dil Bayramı nedeniyle hazırlatılan kitap setinden hediye etti.

Ziyaret verilen ikramın ardından hatıra fotoğrafının çektirilmesiyle sona erdi.