Vali Koca yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Engellilik doğuştan olabileceği gibi insan hayatının herhangi bir döneminde meydana gelecek bir kaza sonucunda da oluşabilmektedir. Hiçbir engelliliğin bilerek veya isteyerek olmadığını, her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız. 10 - 16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası etkinliklerinin öncelikli amacı da insanlarda bu bilinci ve duyarlılığı oluşturmaktır. 
Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli ve engellilik hiçbir zaman yaşama sevincine engel olmamalıdır. Bugün birçok engelli vatandaşımız zorlukların ardına saklanmayarak yaşama sarılmış, bu gayretleri sonucunda pek çok alanda başarılarıyla kendilerini kabul ettirerek örnek insanlar olmuşlardır. 

Engelli vatandaşlarımızın yaşamdan mutlu olmaları, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için sağlık, eğitim, iş, ulaşım ve iyileştirme başta olmak üzere, tüm ihtiyaçlarının karşılanması hepimizin ortak sorumluluğudur. 

Engellilerimizin karşılaştıkları sorunlara sahip çıkmalı, her şeyden önemlisi onları sevgiyle kucaklamalı, onların ve yakınlarının yaşamlarını kolaylaştırmalıyız. 

Bu duygu ve düşüncelerle bütün vatandaşlarımızı engelli insanlarımıza sahip çıkmaya davet ediyor, engelli vatandaşlarımızın bu özel gününü kutluyor, kendilerine sağlıklı, mutlu ve onurlu bir yaşam geçirmelerini diliyorum.”