03 Ağustos 2012 tarih ve 28373 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2012/3511 sayılı Vali Atamaları Hakkındaki Karar ile İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürütmekte iken Karaman Valiliğine atanan Murat  Koca 17 Ağustos 2012 Cuma günü Karaman'da ki görevine başladı.
Vali Murat  Koca için Valilik Binası önünde resmi bir karşılama töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Garnizon Komutanı J.Alb Selçuk BOZ, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri GÖKMEN, Vali Yardımcıları Ferhat BURAKGAZİ, Latif MEMİŞ ve Erkan İsa ERAT, İl Emniyet Müdürü Lütfü SÖNMEZ, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa BAYIR, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Salih BALDIZ, ilçe kaymakamları, daire müdürleri ile valilik personeli katıldı.
Vali Murat  Koca polis mangasını selamladıktan sonra kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaştı. Vali KOCA daha sonra Valilik Toplantı Salonunda kendisini karşılamaya gelenlere teşekkür ederek yaptığı konuşmasında: "Uzun yıllardır görev yaptığım ülkemizin başkenti Ankara'dan güzel Türkçemizin Başkenti Karaman'a hizmet etmek amacıyla Bakanlığımız tarafından görevlendirildim. Bu güzide ilimizin değerli insanlarına hizmet etmenin büyük bir onur olduğunu ve bunun ağır bir sorumluluğu da beraberinde getirdiğini biliyorum. Daha önceki görevlerimde hukuk devleti ilkesi ve adil bir yönetim anlayışıyla görevimi en iyi şekilde yerine getirmek gayreti içinde oldum. İnşallah bundan sonrada hizmetlerime aynı şekilde devam etme niyet ve arzusundayım.
Ben kamu görevlerini bir bayrak yarışına benzetiyorum. Bu bayrak yarışını sizlerin destek ve gayretiyle ferdi değil elbirliğiyle toplu bir yarış haline getirmek istiyoruz. Çünkü ilimize kazandıracağımız yatırımlar, yapacağımız hizmetler elbirliğiyle olacaktır.
Kamu görevlerinin bir diğer özelliği de geçici olmasıdır. Kamu görevlileri görevden ayrıldıklarında geriye kalan o ilde bırakılan hizmetler ve kubbede kalan hoş bir sedadır. Ben bu duygularla ilimizde görev yapmış olan benden önceki Valimiz Süleyman Kahraman'a ve ondan önceki değerli Valilerimize ve mesai arkadaşlarına Karaman'a yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum, kendilerine bundan sonraki görevlerinde başarılar diliyorum, aileleriyle birlikte sağlık ve esenlik içinde yaşamalarını diliyorum" dedi.