21 Ağustos 2013 Çarşamba günü Çatak köyü ziyaretine; Vali Murat Koca, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Salih Baldız, Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Göktepe Belediye Başkanı Bayram Şahin, İl Genel Meclis Üyesi Adem Kapar, Orman İşletme Müdürü İsmail Çelik, Hollanda Çataklılar Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Duyar, Çatak Köyü Muhtarı İsmail Yanmaz ve çevre köylerden gelen muhtarlar katıldı.

Vali Murat Koca beraberindeki heyet ile İl Özel İdaresi tarafından köy içerisinde parke taşı döşenen yollarda incelemelerde bulundu ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yol incelemelerinin ardından Çatak köyü ilkokulu ve yeni yapılan köy konağında da bir süre incelemelerde bulunan Vali Murat Koca ve beraberindeki heyet daha sonra yeni yapılan ve köy halkının dinlenebileceği bir alan haline getirilen mesire alanını gezdi.

Köy gezisinin ardından köylülerle bir araya gelen ve bir süre sohbet eden Vali Koca, köy muhtarı İsmail Yanmaz’dan köyün sorunlarını dinledi.