Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Karaman İl Koordinatörlüğü, 9. başvuru çağrı ilan döneminde hibe desteği için başvuran ve sözleşme imzalamaya hak kazanan ilk başvuru sahibiyle sözleşme imzaladı.

30 Temmuz 2013 Çarşamba günü Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Karaman İl Koordinatörlüğünde  “Karaman’da Modern Süt Sığırcılığı” yatırım projesi imza törenine; Vali Murat Koca, Karaman Milletvekili Av. Mevlüt Akgün, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Öztiryaki, proje sahibi, basın mensupları ve kurum çalışanları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Bahtiyar Çetin;  “AB akreditasyon sürecinden sonra aldığımız yetki devriyle iki sefer proje çağrısına çıkıldığını, bu çağrılarda toplam 31 yatırım projesi alındığını, İl Koordinatörlüğü olarak ilk adım olan proje sözleşme imza aşamasına gelindiğini belirtti. Sözkonusu projenin toplam maliyetinin 2 milyon 289 bin 486 TL. olup, yatırım projesinin sözleşmeye uygun şekilde gerçekleştirildiği takdirde 1 milyon 488 bin 165 TL’sı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından hibe edileceğini ifade eden Çetin, muhtemelen bayramdan hemen sonra 11. proje başvuru çağrı ilanına çıkılacağını, eylül ayında projelerin kabul edileceğini ve bu proje kabul sürecinde yatırım yapmayı düşünen tüm yatırımcıların projelerini getirmesini ümit ettiğini belirtti.

Karaman Milletvekili Av. Mevlüt Akgün konuşmasında Avrupa Birliği yolunda uygun yatırımların desteklenmesi konusunda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun çiftçinin yanında olduğunu ve bu süreç zarfından Karaman’ın yeteri kadar istifade etmesi gerektiğini belirtti.

Vali Sayın Murat Koca ise konuşmasında; ilimizde bulunan süt işleme tesisleri süt ihtiyacını karşılayamadığından, 13 farklı ilden süt getirildiğini belirterek, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) bu sorunu çözmede önemli bir faktör olduğunu ve Avrupa Birliği (AB) Kalkınma Öncesi Yardım Aracı Kırsal kalkınma Bileşeni IPARD hibe destekli yatırımların bu sorunu ortadan kaldırabileceğini ifade etti.

İmza töreninde proje sahibi Enes Kılıç ise, projenin bugüne kadar gelme aşamasında göstermiş oldukları ilgi ve özveriden dolayı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) tüm çalışanlarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından imzalanan proje sözleşmesi Vali Koca tarafından işletme sahibine teslim edilerek, toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.