Vali Koca yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “ Birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularımızın daha da yoğunlaştığı mübarek Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken, Kadir Gecesi'ni idrak etmenin coşku ve heyecanını yaşıyoruz. 

Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Rahmet ve mağfiretin sağanak halinde indiği Kadir Gecesi, faziletine inanarak idrak ettiğimiz takdirde kurtuluşumuza vesilece olacaktır. 

Kadir Gecesi, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkân ve fırsat sunmaktadır. Arınma ve bağışlanma fırsatı sunan bu mübarek gecede ibadetlerimizde, ahlâki yaşantımızda istikrar ve istikametin önemli olduğu bilinmeli, bugünü her gün yaşamaya gayret etmeliyiz. 

Mübarek Ramazan ayında İslâm coğrafyasında yaşanan olaylar bizleri derinden üzmektedir. Özellikle Ramazan ayı boyunca kadın, çocuk, yaşlı demeden kardeşlerimize reva görülen zulüm, şiddet ve cinayetlerin üzüntüsü yüreğimizi dağlamaktadır. Dünyanın her yerinde zor durumda bulunan kardeşlerimizin akan kan ve gözyaşlarının durması, huzurlu ve mutlu olabilmeleri için bu güzel gecede bol bol dua edelim. Mübarek Kadir Gecesinin bu kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olması en büyük dileğimizdir. 

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimizin ve İslâm Âleminin mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyor ve bu gecenin; kandan ve gözyaşından bıkmış dünyada yeni kan ve gözyaşlarının olmamasına,  insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin de affına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”