Vali Murat Koca, 2014 – 2015 Eğitim –Öğretim Yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Vali Koca yayımladığı mesajında; “ 2014 - 2015 eğitim ve öğretim yılına girerken, öğrenci, öğretmen, yönetici, veli ve eğitim personelinin büyük emek sarf edecekleri ve fedakârlıklarıyla birlikte yeni bir eğitim - öğretim yılını daha karşılamanın sevincini hep beraber gönülden yaşıyoruz.

08 Eylül 2014 tarihinde okul öncesi ve birinci sınıf eğitimine başlayan minik yavrularımız yeni bir eğitim öğretim yılının heyecanını geride bıraktılar.

Sevgili Öğrenciler     

Bu eğitim - öğretim yılında da yeteneklerinize ve isteklerinize göre yeni başarılar elde etmenizi temenni ederek; derslerinizde, sportif, sanat ve kültürel etkinliklerinizde sorumluluk sahibi olarak özenli ve sistemli çalışmayı kendinize ilke edinin. Öğretmenleriniz ve arkadaşlarınızla sevgi, saygı temeline dayalı, hedefini belirlemiş, gayretli öğrenciler olarak başarılı bir öğretim yılı geçireceğinize inanıyor ve kucak dolusu sevgilerimi sunuyorum.

Sayın Veliler;

Çocuklarımızın yetişmesinde sizlerin katkısı çok büyüktür. Olumlu ve yönlendirici desteğinizle ve çocuklarınıza yapacağınız rehberlikle onların özgüvenlerinin artmasına katkı sağlayacaksınız. Bunları yaparken okul - aile işbirliği esasına dayalı olarak öğretmen ve okul yönetimi ile sürekli iletişim kuracağınıza inanıyorum.

 Değerli Eğitimciler;

Toplumların ve devletlerin inşasında, öğretmenlerin katkıları ve desteği, her türlü gayret ve çalışmadan daha önemlidir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada öğretmenlerin çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlamada görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına inancım tamdır. Çocuklarımız için gösterilen şefkat, gayret ve fedakârlık, ülkeye ve millete sahip çıkma adına yapılan en kutsal ve en anlamlı çalışmadır. İlimizde eğitim kalitesinin artırılması için yapılan çalışmalardaki katkılarından dolayı bütün öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, başarılarının devamını diliyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle İlköğretim Haftasının ve 2014 - 2015 eğitim - öğretim yılının İlimiz ve Ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını; yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimizin sağlıklı, mutlu ve başarılı bir öğretim yılı geçirmesini diliyorum.” dedi.