Cumartesi günü saat 16.00'da  Ermenek ve Sarıveliler ilçesine gerçekleştirilen ziyarete Vali Koca ve Karaman Milletvekilleri Lütfü Elvan, Mevlüt Akgün ve İl Genel Meclis Başkanı eşlik etti.

İlçe girişinde Kaymakam Hüseyin Sayın ve ilçe protokolü tarafından karşılanan heyet daha sonra Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezinde bağlama, gitar ve savunma sporları alanında kurs gören öğrencileri izledikten sonra,  vatandaşlarla biraya gelerek halkın taleplerini dinledi.

Akşam saatlerinde Sarıveliler İlçesine geçen heyet  akşam yemeğinin ardından vatandaşlarla bir süre sohbet ederek halkın taleplerini dinledi. Vali Koca daha sonra yeni hizmete açılan Sarıveliler Belediyesi binasında incelemelerde bulunarak Belediye Başkanı Hayri Samur’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Karaman Milletvekilleri, Sarıvelilerden  Akdeniz sahil ulaşımında Sarıveliler'in de içinde olacağı yeni bir yol ağının yapılacağının müjdesini paylaştı. Projenin tamamlanmasıyla Göktepe – Daran – Yunt Dağı üzerinden Gazipaşa’ya ulaşım sağlanabileceği, böylece İç Anadolu Bölgesinden Sahile ulaşımda iki önemli yol Sarıveliler İlçesi üzerinden geçeceği bildirildi.

Milletvekilleri ulaşım projelerini çok önemsediklerini, tamamlanmalarıyla bölgede ekonomik hareketliliğin artacağını belirtti. Sahile ulaşımın kolaylaşmasıyla turizm faaliyetlerinin hızlanacağını ifade eden vekiller, Sarıveliler halkına şimdiden nitelikli eleman yetiştirmesi konusunda tavsiyede bulundu. Özellikle gençlerin turizm üzerine eğitilmesini isteyen vekiller, yakın gelecekte birçok istihdam yaşanacağını belirtti. Milletvekili Mevlüt Akgün İlçe Hastanesi’nin yanına aynı büyüklükte bir ek binanın yapımına bahar aylarında başlanacağını belirtti. Milletvekili Lütfü Elvan ise ulaşım konusunda hiçbir isteği geri çevirmeyen Ulaştırma Bakanına ilçe halkı huzurunda çok teşekkür etti.

Yemek programının ardından milletvekilleri ve parti yetkilileri parti salonuna çıkarak özel görüşmelerde bulundu.

Vekiller halkın sorularını da cevaplandırdılar:

 1 Nolu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Recep Uğurelli;  Bel Pınarı bölgesinde kış aylarında ulaşım konusunda sıkıntı yaşamaktayız. Çözümüyle ilgili bir çalışmanız var mı?

Lütfü Elvan: Bel pınarı ile ilgili bir çalışmamız var. Orası için “Kar Tüneli” olarak adlandırılan kısa mesafeli bir tünel projesi düşünüyoruz.

Adnan Canbolat: 2B arazilerinin tespiti için yeniden inceleme komisyonunun gelmesini istiyoruz!

Mevlüt Akgün: Konuyla alakalı mağduriyetlerin olduğunun farkındayız. İlgililerle gerekli görüşmeler yapılıp tekrar komisyon gönderilecek.

Davut Çetin (Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı): Yeşilyurt mezarlığında bulunan eski Aynaderesi köprüsünün tehlike arz ettiğini belirterek yenilenmesini talep etti.

Lütfü Elvan: İl genel meclis üyesi Mehmet bey ve yanında mahalleden bir vatandaşla birlikte D.S.İ Bölge Müdürlüğü’ne gidip durumu izah etsinler, bizde takipçisi olalım.

Ahmet Erdoğan Sayın Vekilim Pazaryerindeki Eğne Deresi ıslah çalışmaları yapımına ne zaman başlanacak?

Mevlüt Akgün: Derenin ıslah çalışmaları ile Ayna deresi köprüsünün aynı proje ile halledilmesi için müracaatların yapılacağını en kısa zamanda çözüme ulaşacağını belirtti.