Antlaya'nın Korkuteli İlçesinde Kaymakamlık yapan Erkan Karahan, Vali Yardımcısı olarak atandığı Karaman'a gelmeden önce, Korkutelili Mehmet Köylüoğlu'nun Vali Yardımcıcısı Karahan hakkında yazdığı yazı Karaman'a geldi. Karaman için sevinç, Korkuteli için hüzün içeren yazının içeriği şöyle:

"Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan Türk Dilinin Başkenti Karaman'a atandı.

‘Bugünden sonra hiç kimse; sarayda, divanda, mecliste ve seyranda Türkçe dilinden başka dil kullanmayacaktır’ diyen Karamanoğlu Mehmet Bey'in 1277 tarihli Ferman’ını yayınlandığı önemli bir ilimize terfien, yani vali yardımcısı olarak gidiyor.   

Ben üzgünüm, Korkuteli üzgün, böyle bir Kaymakam’ı kaybetmekten ötürü...

Korkuteli'nde 5 yıldır kaymakamlık görevini sürdüren sayın Karahan gerçekten bir devlet adamı davranışı görünümündeydi. Kendisi ile gerek, görevi ile alakalı gerekse protokol gereği görüşmelerinde gerçekten büyülüyordu. Korkutelililerin zihninde 'Doğru karar verir' görüşü hakim oluyordu. Zaman zaman Korkuteli’nin tarihi ve turistik yerlerini gözden geçirdikten sonra, mimari ve tarihi değerlerini de yarına intikalinin önemini de, bunun nasıl gerçekleşeceğini de, tıpkı bir tarihçi gibi, tıpkı bir gerçek mimar gibi anlatıyordu. Doğrusu hayran kalmıştım ve böyle bilgilerin kolay elde edilemeyeceği kanaatine varmışidim. 

'Bir medeniyet projeniz var ise orada mutlaka sanatın, kültürün, mimarinin güzel sanatların olması lazım. Bunlar olmazsa siz o topraklarda eser bırakamazsınız, biz de varız diyemezsiniz', şekline konuşmalarını sürdürürdü.

Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinden miras olarak kalan değerlerin, resmini, müziğini, mimarisini ve diğer konulardaki farklılıklarını anlatırdı. Sonra Korkuteli’nin  bu yoldaki resminin değişmesi gerektiğine yürekten bir inanmışlığı seziliyordu.

Özetle, idari görevinin dışındaki kültürel görevi ile de bizleri hayran bırakmıştı. Heyetimizde, Karaman’ın şanslı olduğu, kanaati hasıl olmuştu.

Düşüncelerini tahakkuk ettirebilir mi? Zaman gösterecektir. Devletin bir işleyiş tarzı bulunmaktadır. Her konuda çok sayıda değişik görevlilerin parmağının bulunduğu gerçeğin tam kendisidir. Buna rağmen Sayın Karahan'ın bu zor yolda mesafe alacağını umuyoruz.

Yukarıdaki ifadeleri, 78 yaşını yakalamış, devletten hiçbir beklentisi olmayan, art ve çıkar düşüncesi artık tarih olmuş bir emeklinin de emeklisi yazıyor. Özellikle buna inanılmasını arz ediyorum. Sayın yeni vali yardımcıma hakkındaki samimi duygularımı sunuyorum. Hayırlı Gelecekler diliyorum."