Karaman’da, vatandaşlar araçlarını otopark alanlarının yetersiz olmasından çarşı merkezinde yol üzerine park etmesi üzerine, seyir halindeki araçlar yolda ilerlemekte güçlük yaşıyor.Karaman’da, park sorununun büyük bir çile haline geldiğini belirten vatandaşlar, “Her geçen gün artan araç sayısına rağmen çözüm üretilmiyor. Bu araç sayıları artarken ilin önde gelenleri, vatandaşlar araçlarını nereye park ediyor, nasıl yapıyor diye hiç düşünmüyorlar.” diye sitem etti.

Otopark sorunlarından dolayı araç sahipleri ile yayalar arasında zaman zaman tartışmalar ve kavgalar meydana geliyor. Yetersiz otopark’tan şikayet eden halk; kapalı, açık yada katlı otoparkın şehrin merkezindeki bu araç yoğunluğunu azaltacağını, vatandaşın da rahat bir şekilde gezebileceğini belirtiyor. Otopark sahipleri ise 40 – 50 araç kapasitesi ile çalıştıklarını, zaten bunun 30’unun aboneleri olduğunu dile getiriyor. Özel otoparklarında yetersiz olduğuna değinen bir vatandaş: “Özel otoparklarda yetersiz durumda. Özel otoparklar bile dolup taşıyor. Bizim yetkililerden istediğimiz şu güzel memleketin bitmeyen çile haline dönüşen park sorununa bir çözüm bulsunlar.” diye konuştu.
Sabahın erken saatlerinde bomboş olan sokaklar, akşamüzerine doğru dolup taşıyor. Çaresizlikten İsmetpaşa ve 2.İstasyon Caddelerine park edilen arabalar, araç geçişine büyük engel teşkil ediyor. Cadde üzerine park etmesi yasak olan arabalar, trafik yetkililerinin uyarılarına rağmen hala park edilmeye devam ediyor.