Karaman Veteriner Hekimleri Odası 3. Olağan Genel Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, oda üyelerinin ortak kanaatiyle tek liste olarak oda başkanlığına aday olan Veteriner Hekim Cahit Cenk, yeniden Veteriner Hekimler Odası Başkanı oldu.

Oda seçimleri ve Karaman Veteriner Hekimler Odası olarak yapılan faaliyetler hakkında gazetemize konuşan Cenk, “Tek liste ile seçime girdik arkadaşlarımızın her birinin ortak kararlarıyla oluşan bir yönetim teşkil ettik. Seçimi yaptık gayet başarılı ve uyumlu bir seçim gerçekleştirdik. Oda seçimimizi her 2 yılda bir, eylül ayının sonunda gerçekleştiriyoruz. 3 Olağan Genel Kurul toplantımızın meslek taşlarımıza, kurulumuza ve odamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

 “5 kişiden oluşan bir yönetim kurulumumuz var, 5 kişiden oluşan yine bir haysiyet divanı, disiplin kurulu yönetimimiz var” diyen Cenk, “2 kişiden oluşan da denetleme kurulu üyelerimiz var. Yine bizi karamanda, Ankara’da temsil edecek olan 4 kişiden oluşan bir Ankara birlik delegesi kurulumuz var. Karaman’daki veteriner hekimlere seslenen Cenk, Karaman’da 100 civarında veteriner hekim olmasına rağmen oda üye sayısının ilçelerdeki veteriner hekimlerle birlikte 68 olduğunu dile getirdi. Cenk, “45 civarında hekim arkadaşımız odamıza üye değil. Onlarla birebir veya toplu olduğumuz ortamlarda da söylüyoruz odamıza kaydolmalarını mutlaka istiyoruz. Çünkü birlikten kuvvet doğacağını düşünüyoruz. Yani 68 üyeli bir odanın etki gücü başka olur, 128 üyeli bir oda başka olur. Oda üye sayımız arttıkça temsil kabiliyetimiz Ankara da veya diğer yerlerde çok daha güçlü olacak. Bundan dolayı odamıza kayıt olmayan arkadaşlarımızdan istirhamımız odamıza kaydolmalarıdır” şeklinde konuştu.

SOSYAL AKTİVİTELER YAPIYORUZ

2014-2016 döneminde yeni üyelik kayıt ücretlerinin daha asgari rakamlara çekildiğini kaydeden Cenk, “Karaman Veteriner Hekimler Odası olarak üyelerimize maç yayınları imkânı sunuyoruz. Oda üyelerimizle yılda birkaç defa, mesela iftar yemeklerinde olsun, dünya veteriner günü yemeklerinde olsun araya geliyoruz. Sosyal aktiviteler yapıyoruz. Sohbet ediyor, oda üyelerimizle dertleşiyoruz. Onların dertlerini ilgili yerlere aktarabilmek için de odamızdan bir araç olarak yararlanıyoruz. Veteriner hekimler olarak toplu olmakta fayda var, bölünmüşlükten ziyade toplu bir aile ortamında bir arada olmakta fayda görüyorum” diye belirtti.

Veteriner Hekimler Odası olarak amaçlarından bahseden Cenk,  “Mesleğimizi, hak ve hukukumuzu korumak adına çalışmak, elimizden geleni yapmayı hedefliyoruz. Toplumun veteriner hekimlik mesleği ve odamız hakkında bilgilenmesi, hem vatandaşımız hem de bizim için önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.