Sağlıklı Avrupa Gençliği projesi kapsamında farklı ülkelerden Karaman’a gelen heyet, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ı makamında ziyaret etti

Makbule Orman Ortaokulu'nun 2014-2015 eğitim-öğretim yılı Erasmus programı dâhilinde proje çalışmalarını incelemek için 8 farklı ülkeden 16 öğretmen Karaman’a geldi. Program çerçevesinde Karaman Belediyesi’ni de ziyaret eden yabancı konuklar, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’dan kentimiz ve belediye çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı.

"Karaman Bir Kaç Yıl İçerisinde Marka Kent Yolunda Çok Farklı Yere Gelecektir"


Başkan Çalışkan konuşmasında; Karaman’ın çok önemli tarihi değerlere sahip olduğunu, Türk Dili ve Türk Dünyası Kültür Başkenti kimliğini taşıdığına vurgu yaptı. Ayrıca "Kapımız Açıktır Girene, Lokmamız Helaldir" yiyene düsturu ile tüm dünyayı kucaklayan engin bir hoşgörüye ve cömertliğe sahibiz diyen Başkan Çalışkan; "Selçuklu ve Osmanlı Devletlerinin önemli merkezlerinden olan bu kadim şehir bir çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Karaman Türkiye'nin en huzurlu kentleri arasında yer almaktadır. Gelişen sanayisine bağlı olarak her yıl ihracat rakamları hızla yükselmektedir. Yapılan kamu yatırımları ve belediyemizin hizmetleri ile bir kaç yıl içerisinde Karaman çok daha modern ve çok daha gelişmiş bir seviyeye gelecektir."
Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, konuklara Karaman'a özgü çeşitli hediyeler takdim etti.