Türkiye’de Organ Bağışı haftası kutlamaları yapılırken ve vatandaşların Organ Bağışı konusundaki bilinçlendirme çalışmaları yapıldığı bu günlerde, Karaman’da esnaflık yapan 51 yaşındaki Recep Kiriş, Yapay Kalp ile hayatta tutunuyor.
Recep Kiriş, 4 ay önce göğüs ağrısı şikayeti ile Karaman'da doktora başvurdu. Doktorlar buradan Konya’da bir hastaneye sevk etti.
3 ay önce de kendisine Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Merkezinde yapay kalp takıldı. Cihazla çalışan kalbe destek ünitesi sayesinde hayatta tutunan Recep Kiriş, önceleri endişe duyduğu bu sisteme kısa zamanda alıştı. 

KALP SESİNİ GÖĞSÜNDE DUYMAK İSTİYOR
Total yapay kalp ve elinde taşıdığı çanta şeklinde ünite ile hayata tutunan Recep Kiriş, gerçek bir kalbe sahip olacağı anı bekliyor ve kalp sesini de göğsünde duymak istiyor.
Kalp naklinin gerekli olduğunu belirten Kiriş;

KALP NAKLİ BEKLİYOR
“Cihazla yaşamaya alıştım, bir zorluk çekmiyorum. Ama nakil şart. Kalp nakli için de başvurdum, sıraya girdim. Ama öncelik acil hastalar için. Sıramı bekliyorum. Şu an bir sıkıntı çekmiyorum. Doktorlarımdan memnunum. Umutla organ nakli ve gerçek bir kalbe sahip olacağım anı bekliyorum.”dedi.
Organ bağışının sadece, sadece nakil yapılan insana değil, o kişinin ailesine de hayat verdiğini ifade eden Kiriş; "Kimse 'başıma gelmez' diye düşünmesin. Sağlığının kıymetini bilsin. Benim için de yaşamak ailemin yanında olmak önemli.”dedi