Ak Parti Kadın Kolları Teşkilatı’nın düzenlediği programa katılmak için Ak Parti Genel Merkezi’nden Karaman’a gelen Kadın Kolları Karaman Koordinatörleri Hatice Demirkapı Başıbüyük ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt Karaman Belediyesi’nce kadınlara yönelik yapılan faaliyetlere hayran kaldılar.

     Ankara’dan gelen konuklara, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek ile Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu’nun eşi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hilal Uğurlu eşlik etti. Şehrimizin önemli yerlerini ziyaret eden hanım konuklar, önümüzdeki günlerde hizmete açılacak olan Gönül Gözü Kahvesi ve Mümine Hatun Kültür Merkezi’nde yapılan çalışmaları takdir ettiler.

     Karaman da, Kadın Dostu Şehir olma yolunda önemli adımlar attıklarını söyleyen Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hilal Uğurlu: “Belediyemizin yaptığı hizmetlerin birçoğu hanımlara yönelik çalışmalar. Karaman Belediyesi son dört yılda kadınların hem sosyal, hem de çalışma hayatında daha etkin olması için önemli projeleri hayata geçirdi. Mümine Hatun Kültür Merkezi, Yunuskent Spor Merkezi, Hatuniye Spor ve Kültür Merkezi, Mikro kredi uygulamaları bunlardan sadece bir kaçı. Bu merkezlerde hanımlarımız; spor faaliyetlerinden danışmanlık hizmetlerine, çok sayıda kurstan bilgilendirme toplantılarına kadar her türlü desteği alıyorlar. Burada ürettikleri el emeği ürünleri Kadınlar Pazarı’nda satıp bütçelerine katkı sağlıyorlar. Bunun dışında Mikro kredi vererek iş dünyasına hanımlarımızı da ortak ediyoruz. Karaman’ı Kadın Dostu Şehir yapmak için sıkı bir çalışma içerisindeyiz” dedi.

    Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu da, Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli ile birlikte öğle yemeğinde hanımlarla bir araya gelerek, belediyenin hanımlara yönelik faaliyetleri hakkında bilgi verdi.