Karaman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen,yeni hizmet binasını tanıtmayı ve istişare yapmayı amaçlayan toplantılar devam ediyor.

KTSO yemek salonunda gerçekleştirilen toplantıya 10. Meslek Grubunda bulunan Finans, sigorta, gayrimenkul ve inşaat işiyle uğraşan üyeler katıldı.
Katılımcılara hitaben bir konuşma yapan KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Toktay; “Seçim sürecine girdiğimiz dönemde istişare toplantılarına ara vermiştik. Seçimin ertelenmesiyle eksik kalan üç grubumuzla bu istişare toplantılarına devam etmeyi uygun gördük. Atıl durumda bulunan hizmet binamızı sizin aidatlarınızla bu duruma getirdik. Yönetim Kurulu olarak sıkı bir mali disiplin uygulayıp hizmet binasının yapımını tamamlayıp borçlarımızı ödedik. Yeni hizmet binamızın üst katını TKDK'ya , İsmet Paşada Caddesindeki eski hizmet binamızı ise Şeker Bank'a kiraya verdik. Kiralardan odamıza her ay belirli düzeyde bir mali kaynak sağladık.

Türkiye genelinde UMEM Beceri 10 adı altında nitelikili eleman yetiştiren proje kapsamında ilimizde 45 kurs ile 1143 kursiyer istihdam edilmistir. Karaman; Türkiye Genelinde istihdam etmede % 95 lik basari elde ederek 81 il içerisinde ilk 10'a girmistir. İlimizin bu projeyi yürüten iller arasinda 8. sirada yer almasi Yönetimizin ve çalışanlarımızın basarışını göstermektedir.
İlimizin tanınabilirliğini artıkmak için Turizm sektörünün önde gelen ajansları ile görüşmeler yapılarak Karaman'ımızın tarihi ve turistik yerlerine geziler düzenledik.
Adana'da verilen K Yetki Belgelerini nakliyeci üyelerimizin mağduriyetini ortadan kaldırmak için çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarda desteğini esirgemeyen Milletvekilimiz Mevlüt Akgün' ün de girişimleriyle sadece büyük odalarda verilen K Yetki Belgeleri odamızda da verilmeye başlandı.
İki yıllık sıkı bir çalışmanın neticesinde odamızı AB Standartlarına kavuşturarak 65 üzerinden 60 puan alarak, akreditasyon belgesini aldık. Artık odamız AB Standartlarında kaliteye ve güvene sahip bulunmaktadır.
Yaptığımız bu başarılı çalışmalar neticesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından odamız tarafından TOBB Karamana yatılı Fen Lisesi yapılması kararı alarak bizleri ödüllendirdi.TOBB Yatılı Fen Lisesinin 2013 Eylül ayında eğitim verecek şekilde inşaat çalışmaları devam etmektedir.” dedi.
KTSO Başkanı Mustafa Toktay üyelerimizin değerli vakitlerinden daha fazla almamak için yaptıkları çalışmaların bazılarını kısa başlıklar halinde anlattı.
Toplantı sonrası yeni hizmet binamızı gezen üyelerimiz memnuniyetlerini dile getirdiler.