Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı H. Osman Ünüvar, “13 Haziran’da eğitim–öğretim yılının sona ermesiyle birlikte karne alan öğrencilerin Fen Bilgisi dersine karşı olan ilgilerini arttırmayı, tatildeki boş vakitlerinde kötü alışkanlıklardan alıkoymayı ve çağımızın en büyük tehditlerinden olan bilgisayar ve internet ortamından az da olsa uzaklaştırmayı hedefleyerek, çocuklarımızı deneme ve bilim merkezine davet ediyoruz.”
Kurslarımız tamamen ücretsizdir. Tüm masrafları belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. Sadece 5. , 6. , 7. ve 8. sınıflara geçen öğrencilerimiz kayıt yaptırabilecektir. 2 hafta sürecek olan kursta öğrenciler; fizik, kimya, biyoloji deneylerinin yanında, bilimsel araştırma yapma basamaklarını öğrenecek, evrenimizi tanıyıp gezegenleri teleskop yardımı ile gözlemleyecek, hayal gücünün ürünlerini hayata geçirme yollarını öğrenerek görsel etkinliklerle yeteneklerini keşfedecek, doğayı korumanın ve geri dönüşümün önemini anlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunacaklar.” dedi.

Kayıtlar 16-20 Haziran 2014 tarihleri arasında yapılacaktır. Kurs ise “23 Haziran Pazartesi” tarihinde başlayıp “4 Temmuz Cuma” tarihinde katılım sertifikalarını almaları ile son bulacak. Kayıtlar öğrencilerimizin güvenliği için velileri ile birlikte yapılacak. Detaylı bilgiyi 0338 212 10 88 numaralı telefon aracılığı ile Karaman Belediyesi Deneme ve Bilim Merkezi’nden alabilirler.