KMÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Yunus Emre Konferans Salonu’nda 27 Şubat Pazartesi günü saat 15.00’te gerçekleştirilen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş, KMÜ ailesinin idari ve akademik personeli ile öğrenciler katıldı.

Program Karakalem Topluluğu Başkanı Emre Burak Kabaran’ın açılış konuşmasıyla başladı. Sinevizyon gösterisinin ardından konuşan Ali Metin Hasırcı gençlerle birlikte olmanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu belirtti ve “Sizlere bir şeyler anlatabilmek kişisel hayatımın en önemli gayesidir.” dedi.

Ali Metin Hasırcı Erbakan’ın Türk siyasal hayatı için çok önemli bir figür olduğunu ifade etti. Hasırcı Erbakan’ın hayatından kesitler sunduğu konuşmasında, Erbakan’ın gerek akademik çalışmaları gerekse de siyasal hayatından ilginç pasajları öğrencilerle paylaştı, siyasal yaşamında karşılaştığı çeşitli zorluklardan bahsetti.
Millet olarak kendi tarihimizi bilmediğimizi ifade eden Hasırcı, “Tarihe meraklı olunuz. Karşıt kaynaklardan da kendi kaynaklarımızdan da yaralanarak tarihimizi öğrenmeye çalışınız. Bakınız o zaman hayatınızda ne büyük değişiklikler yaşayacaksınız.” diyerek konuşmasına son verdi.

Etkinliğin sonunda katkılarından dolayı Ali Metin Hasırcı’ya Prof. Dr. Mehmet Karataş tarafından plaket takdim edildi.