Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün bu konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında;

“İlimizin her alanda gelişmesi ve altyapı eksikliklerinin giderilmesi için Karaman Milletvekilleri olarak çaba gösteriyor, Karamanımıza katkı verecek bütün projelere destek olmaya ve kaynak bulmaya çalışıyoruz.

Karaman il olduğu tarihten bugüne kadar adalet hizmetlerinin düzgün bir biçimde yürütüldüğü müstakil bir adliye binası olmamıştır. Yıkılıp yerine kurulacak eski adliye binasında, adli hizmetler 4 farklı binada ve apartman dairelerinde verilmekteydi.

Yapımına 90’lı yıllarda başlanan ve iktidara geldiğimiz 2002 yılında henüz kaba inşaat aşamasında olan ve çürümeye terk edilen, bitirilip Karamanlı hemşerilerimizin hizmetine sunulan hükümet konağı projesi eski bir proje olup, bir bölümünde de adliye binası hizmet vermektedir. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız çalışmalarda yeni adliye binası için Oduncular ve Kömürcüler Sitesi, Sağlık İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüklerinin hemen yakınında bir arazi tahsis edilmiştir.

Yeni Adliye Binamızın projesi 2012 yılında tamamlanmış olup, Karaman Milletvekilleri olarak yaptığımız görüşmelerle bu binanın 2013 yılında ihale edilmesi ve yapımına başlanması kararı Adalet Bakanlığı’mızca alınmıştır.

Yeni Adliye Binamızın yapıldığında adli hizmetlerin daha etkin ve verimli sunulacağına inanıyor, Karamanlı hemşerilerimi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.” dedi.