AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlaması nedeniyle bir açıklama yaptı. 
ŞEKER, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
“Yeni bir Eğitim-Öğretim yılının başlaması nedeniyle saygıdeğer öğretmenlerimizin, sevgili öğrencilerimizin ve velilerimizin heyecanına, sevincine ve coşkusuna yürekten katılıyoruz. 
Eğitim,ekonomik ve sosyal kalkınmanın temelini oluşturan,devamlılığını sağlayanve toplumların gelişmesinde büyük rol oynayan en önemli faktördür.
Ülkelerin gelişip kalkınması için,nitelikli insan gücünün artması, bilgiyi üreten, paylaşan, araştırmaya, sorgulamaya açık, insanlara ve farklı düşüncelere saygılı, hoşgörülü ve ahlaklı nesillerin yetiştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Bu da eğitim ile mümkündür. 
13 yıllık AK PARTİ iktidarı ile bütçeden en büyük pay eğitime ayrılarak okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar, eğitimin her safhasında, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun şekilde yetiştirilebilmesi, teknolojik yeniliklere kolayca ulaşabilmeleri ve hepsinin aynı şartlarda eğitim imkânlarından yararlanabilmesi için çok önemli yatırımlar ve reformlar yapılmıştır.
Yeni Türkiye yolunda, çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlara en iyi şekilde hazırlama kararlılığı ile bu konudaki çalışmalar hız kesmeden devam edecektir. 
Bu duygu ve düşünceler ile 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı’nın sevgili öğrencilerimize, saygıdeğer öğretmenlerimize, kıymetli velilerimize ve tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyor, sağlıklı, mutlu ve başarılarla dolu geçmesini yüce Allah (C.C.)’dan dan niyaz ediyorum.” Dedi