Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin 18 Mart Çanakkale zaferinin 100. Yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Şahin mesajında, “Çanakkale Zaferi’nin millet ve ümmet şuurunun en önemli anahtarlarından biri olduğunu söyleyerek; “Çanakkale’deki şehitlerin arasında sadece Edirne’den Kars’a değil,  Saray Bosna’dan, Halep’e, Şam’dan Filibe’ye, Beyrut’tan, Medine’ye, ırkı, rengi, dili farklı binlerce Müslüman vardır. İşte ümmet olmak budur. Ümmet olmak dirliği birlikte aramaktır.” dedi. 

Çanakkale Zaferi’nin, adı tarihe altın harflerle yazılmış bir kahramanlık destanı olduğunu kaydeden Şahin, “Bundan 100 yıl önce, sahip oldukları askeri ve teknolojik güce güvenerek Çanakkale’ye gelenler, milletimizin iman gücü karşısında asla unutamayacakları bir ders almışlardır. Çanakkale, bu aziz milletin hangi şart altında olursa olsun esaret ve dayatmaya boyun eğmeyeceğinin ispatıdır.” dedi.

Ancak tarihi olayları, zafer nutuklarıyla geçiştirmek yerine ondan ders çıkarılması gerektiğini vurgulayan Şahin, “Bizim en büyük güvencemiz, birlik ve beraberliğimizdir. Bir ve beraber olunca neler yapabileceğimizin en anlamlı göstergesi ise Çanakkale zaferidir.”dedi. 

Çanakkale saldırısının tarihteki sayısız haçlı seferlerinden biri olduğunu ve bu güçlerin Türkiye başta olmak üzere İslam dünyası üzerindeki karanlık emellerinden hiçbir zaman vazgeçmediğini kaydeden Şahin, son dönemde İslam coğrafyasında yaşanan gelişmelerin bu karanlık emellerin bir sonucu olduğunu söyledi. Şahin, “1915’de yapamadıklarını 2015’de çok daha sinsi ve tehlikeli planlarla gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Birlik ve beraberliğimizi bozmak için gerek ülkemizde gerekse İslam dünyasında her türlü fitne ve kardeş kavgasını körüklemeye çalışıyorlar. Bu oyunu bozmak, bu tehlikeli planı boşa çıkarmak için tıpkı 1915’de olduğu bugünde yeniden Çanakkale Ruhu’na ihtiyacımız var. Yeniden millet ve ümmet olma şuuruna ihtiyacımız var.” dedi.  
Çanakkale savaşı sırasında İngiliz savaş gemilerinin içinde, kime karşı savaştığını bilmeden, “tekbir” getiren kandırılmış Müslümanların olduğunu hatırlatan Şahin, “Bu günde aynı güçlerin silahlarıyla tekbir getirerek birbirini vuranlar var. Kurtuluşu batının elimize tutuşturduğu silahlarda aramak haçlı gemisinde namaz kılmaktan farksızdır. Bu sinsi ve kanlı oyuna gelmemeliyiz.” uyarısında bulundu. 

Şahin mesajını; “Bu topraklar ecdadımızın canları pahasına koruyup bize teslim ettikleri kutsal bir emanettir. Hepimiz bu tarihi sorumluluk ve şuurla hareket etmek zorundayız. Suni ayrışmalarla, gerginlik ve kutuplaşmalarla zaman kaybetmek yerine, Yeniden Büyük Türkiye'yi kuracak iradeyi ortaya koymalıyız. Siyasi rant, kişisel çıkar için değil, elbirliği ile herkes için adalet, herkes için özgürlük ve herkes için refah mücadelesi vermeliyiz. Ayrıştıran değil birleştiren olmalıyız. Bu temenni ile milletimizin Çanakkale Zaferi’ni kutluyor, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” sözleriyle tamamladı.