Yeşildere Yunus Emre Festivali düzenlenen muhteşem etkinliklerle sona erdi.
Açılışa, 22-23 ve 24. dönem Milletvekili Mevlüt Akgün, eski, Karaman Belediye Başkanı Yaşar Evcen, Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Rıza Duru, CHP Milletvekili adayı Mustafa Cem Kağnıcı, CHP İlçe Başkanı Onur Irgat, Ankara Karamanlılar Derneği Başkanı Veli Bozkır, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Emine Ülkan Şanlıtürk , MHP Milletvekili  Adayı Mehmet Alagöz ve çok sayıda davetli katıldı.
 Dün saat 11.00 de Yeşildere gerçekleşen Festival protokolün kurdele kesmesiyle başladı. 
Açılışta Yeşildere Muhtarı Lütfi Bulut, Konya Yeşildereliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Doç.Dr. Mehmet Aköz selamlama konuşmaları yaptı.
Yeşildere Yunus Emre Festival Komitesi Adına festival açılışında konuşma yapan Av. Ramazan Eryiğit, şunları söyledi;
‘’Ben gelmedim sevda için,
Benim işim sevi için,
Dostun eli gönüllerdir.
Doğduğum, büyüdüğüm topraklara vefa borcunu ödemek, Yeşilderemizi eski ihtişamlı günlerine döndürebilmek için hayallerimiz var bizim.  Bu festivalde bunun adımlarından biridir. Bu topraklar Yunus Emre’nin insan sevgisini, Atatürk’ün vatan sevgisini barındırmaktadır. Yunus Emre’nin dedesi  İsmail Hacı ve cemaati Horasan’dan gelerek Anadolu’nun Çeşitli yerlerinde bulunmuş son olarak ise Yeşildere sınırları içerisinde bulunan İsmail Hacı Tekkesine yerleşmişlerdir.Gerek Yunus Emre’nin şiirleri Gerekse tarihi belgeler göstermektedir ki Yunus Emre Yeşilderelidir. Bizlere düşende bu değerimize sahip çıkmak gelecek nesillere bu mirası aktarmaktır. Düzenlemiş olduğumuz bu festivalde bu bilinçle hareket ettiğimizin bir göstergesidir. Yeşildereliler Derneği olarak sadece bir sivil toplum örgütü değil Yeşilderemizin sesi , nefesi olmaya çalıştık. Bu bağlamda ihtiyaç sahibi hemşerilerimize destek olduk, öğrencilere burs verdik, hemşerilerimizle bir araya geldiğimiz etkinlikler düzenledik.  Bu çalışmalarımızın devam etmesi için  ihtiyaç duyduğumuz desteği hemşerilerimizden fazlasıyla alıyoruz, kendilerine teşekkür ederim.
Ben bu topraklarda doğdum, büyüdüm. Babam Şaban Eryiğit’in dükkanında çalışarak bir yandan okuyarak bu günlere geldim. Ben Avukat Ramazan Eryiğit oldu ise ailem ve köylülerim sayesinde oldum. Beni  evladı gibi gören, her zaman yanımda yer alan sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır.
Rabbim bana ömür verdikçe Yeşilderemiz ve sizler için çalışmaya devam edeceğim. İlkini gerçekleştirdiğimiz bu festivale katılarak bizleri mutlu eden tüm protokol üyelerine misafirlerimize sonsuz teşekkür ediyorum.  Maddi Desteklerinden ötürü tüm DURU ailesin e, AKINPEN AŞ ye , Taç Gofret, Nazik Petrol’e Ekrem Ercüment Yılmaz ‘a, Oğuzcanlar Mobilya’ya, Özkurt Taraktör’e, Kent Otel ‘e, Milkman Süt ve Süt Ürünleri A.Ş ye Göksun Kırtasiye ve tüm diğer destekçilerimize teşekkür ederim. Yaptığımız festivalde önerilerinden güç aldığım değerli büyüğüm Talat DURU abime de sonsuz teşekkür ediyorum. Sizleri en derin sevgi ve saygılarımla selamlarım, sağolun varolun.’’Dedi.
Karamanlı Yarenler Grubu’nun muhteşem konserinin ardından, Karaman’dan günün anısına yola çıkan Karaman Bisiklet Topluluğu’na hediyeleri takdim edildi. Akabinde Bozkır Kaşık Ekibi sahne alırken, stand ve resim sergileri gezildikten sonra, yöresel tatlar ikram edildi.
Programda Türk Hava Kurumu paraşüt takımı, İbrala vadisinde muhteşem gösterilerini sergiledi. Festivalin gecesinde, Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği ses sanatçısı Yıldız Çam ve Türk Halk Müziği sanatçısı Sibel Karabaş konserleriyle dolu dolu geçen festivali arıca KONTV ‘de canlı yayınladı.