*Odalar Birliği Kurucu Üyesi 38 yıllık Terzi Recep Kökes Yılın Ahisi seçildi
KARAMAN’da 26. Ahilik Kültür Haftası coşkuyla kutlandı. 
Ahilik Haftası Kutlamaları, kutlama Komitesi tarafından Cumhuriyet Meydanında Konya Mehter Takımı gösterileri ile başladı.
Karaman Odalar Birliği Başkanı Ahmet Yenilmez, Birlik adına Atatürk Anıtına Çelenk koydu. Çelenk Sunma etkinlikleri saygı duruşu ve okunan istiklal marşının ardından Bumas Bulgur firması tarafından Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında vatandaşlara bulgur ve ayran ikramı yapıldı. 
Ahilik Haftası Kutlamaları daha sonra Yunus Emre Konferans Salonunda devam etti. 
Törene, Vali Murat Koca, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Yenilmez, KTSO Başkanı Mustafa Toktay, siyasi parti il başkanları, meslek odası başkanları, daire müdürleri, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.
Salonda bir konuşma yapan KMÜ Öğretim Üyesi Onur Aykaç; Ahiliğin tanımını yaptı. Aykaç sunumunda, Ahiliğin Anadolunun birleşmesinde, ticarette ve İslamlaşmasında önemli katkılar sağladığına vurgu yaptı.
Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karaman’ın Türkiye’de Ahiliği yaşadığı nadir illerden birinin olduğunun altını çizerek, Ahilik haftası kapsamında esnaf ve eşrafların bu kutlu gününü kutladı.
VALİ KOCA; “AHİ, KALBİ YÜCE ALLAH’A, KAPISI YETMİŞ İKİ MİLLETE AÇIK OLAN MÜRÜVVET VE MERHAMET SAHİBİDİR.”
Karaman Valisi Murat Koca, salonda yaptığı konuşmasında;
“Toplumun ekonomik ve kültürel hayatta önemli bir yeri olan Ahilik, dürüstlüğün, sevginin, dostluğun hoşgörünün bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Bu anlamda Ahiliğin çalışanın üretenin namuslu kazancın ticaretin ve dürüst yönetimin simgesi olduğunu söyleyebiliriz. Ahi vicdanını kendi üzerine gözcü koyan insandır. Ahi helalinden kazanan yerinde ve yeterince harcayan ölçü tartı ehli olan yararlı şeyler üreten ve yardım edendir. 
Kalbi Yüce Allah’a kapısı yetmiş iki millete açık olan mürüvvet ve merhamet sahibi, cömertliği esas alan ahlakı ana sermaye edinip akıl yolundan yürüyen ilim isteyen ve ilmiyle amel edip yararlı çalışmayı elden bırakmayan kişilerdir. Kısaca sözde değil, özde Ahi olunmalıdır. Bu duygularla 26. Ahilik Kültürü Haftasını ülkemize Karamanımıza esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlara vesile olmasını diler helalinden bol kazanmasını temenni eder sevgi ve saygılar sunarım.”dedi.
TİYATRO BEĞENİLDİ
Yapılan konuşmaların ardından Ahilik Kültürü kapsamında, “Kalfalıktan, ustalığa geçiş” konusu Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince tiyatro sahnesi ile canlandırıldı.
38 YILLIK TERZİ YILIN AHİSİ SEÇİLDİ
26. Ahilik Kültürü Haftası Kutlamaları kapsamında KESOB tarafından Yılın Ahisi Karaman’da 38 yıllık terzi olan aynı zamanda Karaman Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı 57 yaşındaki Recep Kökes seçildi.
Kökes’e Ahilik Cübbesi ve Kep’ini Vali Murat Koca ve Odalar Birliği Başkanı Ahmet Yenilmez birlikte giydirdi. Aynı zamanda Cedit Mahallesi Muhtarlığı görevini de yürüttüğü öğrenilen Kökes, bu anlamlı günde mutluluk onur duyduğunu belirterek teşekkür etti.
YILIN AHİLERİ ÇARŞI ESNAFINI SELAMLADI
Karaman Odalar Birliğince Yılın Ahisi ve Meslek Odaları tarafından belirlenen 17 Ahi, plaket ve hediye takdim töreninin programının ardından İsmet Paşa ve Gazi Paşa caddelerinde mehter takımı eşliğinde yürüyüşe katıldı. Protokol üyelerinin de eşlik ettiği yürüyüşte halkı ve esnafı selamlayan ahiler çarşı esnafından büyük alkış aldı. 26. Ahilik Haftası kutlamaları Odalar Birliğinde verilen kokteyl ve polisevindeki yemek programının ardından sona erdi.