Her sene 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlamalar eşliğinde gerçekleştirilen Gençlik Haftası Karaman’da Atatürk parkında düzenlenen çelenk sunma törenine gerçekleştirildi. Merkez Atatürk Parkında saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla gerçekleştirilen törene Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürleri Aslan Yıldız, Vedat Akyar, antrenörler, izciler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Atatürk Parkında gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Gençlerimizin; serbest zamanlarında yapmış oldukları sanatsal-kültürel ve sportif etkinliklerini aktif olarak sergilemelerini, milli değerler etrafında toplumla bütünleşmelerini, görev ve sorumluluk duygularını geliştirmelerini sağlamak amacıyla 15-21 Mayıs tarihlerini içine alan haftanın Gençlik Haftası olarak kutlanması uygun görülmüştür.
Bu gün bu vesile ile Gençlik Haftasının açılış programını yapmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Hepiniz hoş geldiniz!
Milletimizin tüm onur ve asaletiyle tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs;
Gençlik, gelecek demektir. Öncelikle Manevi değerlerle kuşanmış gençlik, Türk İstiklali ve Türk cumhuriyetinin yılmaz bekçisi, aynı zamanda tüm dünyanın barış ve adaletinin de teminatı, dolayısıyla bugünlerin, yarınların tek ve en büyük güvencesidir.
Bizlerde Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak, engelli gençlerimizin, çocuklarımızın yaz ve kış dönemlerinde serbest zamanlarını nitelikli bir şekilde değerlendirmeleri, kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmeleri için ücretsiz düzenlediğimiz kurslarımız ile kapılarımızı siz değerli gençlerimize sonuna kadar açtık. Bu yıl yine devam edecek ücretsiz kurslarımızın açılışını siz değerli gençlerimiz ile coşkulu bir şekilde açacağız.
Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, Ulusumuz için büyük önem taşıyan ve her yıl coşkuyla kutlanan bu anlamlı günde tüm gençlerimize sevgilerimi iletiyor, hepinize esenlikler diliyorum” diye konuştu.