Yılmaz açıklamasında, ‘’ Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ Bölgesi’nin Hocalı Kasabasında sahnelenen Ermeni vahşeti 21’nci asrın en büyük facialarından ve felaketlerinden birisi olarak tarihe geçti. Dönemin Rus zihniyetinin, bu kıyımın gerçekleşmesinde önemli oranda payı, katkısı ve müdahalesi olduğu bugün daha da netleşmiştir’’ dedi.
25-26 Şubat 1992 tarihinde Hocalı’daki Türklerin, Ermeni acımasızlığı ve iğrenç yüzüyle karşılaştığını belirten Oktay Yılmaz açıklamasında, ‘’ Bu kanlı saldırıyla 106’sı kadın, 63’ü çocuk, 70’ten fazlası yaşlı olmak üzere 613 Azerbaycanlı kardeşimiz hunharca ve alçakça katledilmiştir. Soydaşlarımızın ırzına, namusuna, şerefine, hayat ve varlık haklarına kast etmeye cüret eden Ermeni ahlaksızlığını aziz milletimiz lanetle ve nefretle hatırlayacaktır.
Diğer taraftan sözde Ermeni soykırım yalanını, her düzeyde yoğunlaştırdıkları propagandayla meşrulaştırmaya, onaylatmaya ve kabullendirmeye çalışanların, Hocalı’yı akıllarına dahi getirmemeleri kendi köksüzlüklerinin ve kimliksizliklerini eseri ve sonucudur.
Hocalı katliamı üzerinden sinsi ve gizli niyetlerini yürütmeye çalışanlara, lobi çalışması ile müşterek sızımızı kullanma amacı taşıyanlara da çok dikkat edilmesi ve fırsat verilmemesi her milliyetçi-vatanseverin sorumlulukları arasındadır. Doğmamış bebeklerin anne karnından çıkarılmasının, tecavüzlerin, taşlarla ezilen başların ve şehit olmuş bedenlerin tek suçu Türk olmaktı. Bugün aynı suç (Türk Olmak) Türkmen Dağı’ndaki soydaşlarımızda görüldüğünden bütün Dünya yine sessiz kalmaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Hocalı katliamının yıldönümünde, hayatlarını kaybeden soydaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, Ermeni mezalimini şiddetle kınıyorum’’ sözlerine yer verdi.