MHP Karaman il başkanı Oktay Yılmaz, uzun zamandır yaşanan bu zulme sessiz kalan ileri demokrasi savunucularını sert bir dille eleştirerek, "Bu mücadelenin bir tarafında asimilasyon politikalarına karşı kendi vatanlarında milli kimliklerini ve dini değerlerini muhafaza etmeye çalışan soydaşlarımız, diğer tarafında Doğu Türkistan’ın demografik yapısını değiştirmek için her türlü vahşeti reva gören zalim Çin bulunmaktadır.’’ dedi.

Doğu Türkistan’da yaşananlar için ‘Soykırım’ ifadelerini kullanan Yılmaz, ‘’Sözde Ermeni soykırımı palavralarıyla ülkemizin uluslararası kamuoyu önünde yanlış algılanması için uğraş verenler, Doğu Türkistan’ı görmüyorlar. Eğer bir insanın yaşadığı yerde,  inançlarının gereği ibadetlerini yapması engelleniyor, çocuk doğurması yasaklanıyor, hamile olanlar kürtaja zorlanıyor, çalışma şartları maddi ve manevi açıdan çekilemez duruma getiriliyorsa bunun adına gizli soykırım denir.

Söz konusu Doğu Türkistan olduğunda İnsan Hakları Beyannameleri herhangi bir hüküm teşkil etmemektedir. Özellikle Ramazan ayında Uygur Türklerinin tüm değerleri hedef alınmakta, sözde demokrasi havarileri özlerindeki haçlı ruhunu bu zulme karşı sessiz kalarak ortaya koymaktadır.

Doğu Türkistan'da asırlardır yaşamlarını sürdüren Türklere uygulanan insanlık dışı vahşeti dünya kamuoyunun önüne sunmak için Çin Halk Cumhuriyetine karşı tepkimizi en sert şekilde göstermeliyiz.Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar, bütün Türkistanlı soydaşlarımıza metanet ve başsağlığı niyaz ediyorum. Doğu Türkistan bir gün mutlaka hürriyetine kavuşacaktır.Doğu Türkistan’a ‘Sincan’ ismi veren Çin’in tuzağına düşülmemelidir. Doğu Türkistan ismini unutmayalım, unutturmayalım. Yazılı, sözlü, görsel bütün mecralarda geçen ‘Sincan’ ibaresini ısrarla ‘Doğu Türkistan’ şeklinde okuyup, yazalım.’’dedi.