Daha önce bir çok onarımla orjinalliği bozulan Yunus Emre Camii, 1994 yılında aslına uygun olarak yeniden restore edilmişti. Ancak tekrar Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yenilemeye gidilen camii 18 ay gibi uzun bir sürenin ardından tekrar ibadete açıldı.

Geçtiğimiz aylarda tamirat sırasında Mihrab ta yapılan yanlış ayet yazımlarını haber yapmış, bunun neticesinde eksiklikler tekrar düzeltilmeye gidilmişti. Aylardır hem mahalle halkı, hem de çarşı esnafı camiinin ibadete açılmış olmasından çok memnun kaldılar.  

Özellikle turların uğrak yeri olan Camii ve türbe yenilenmiş haliyle ibadet edecekleri ve ziyaretçilerini bekliyor.


Camii ve özellikleri;
Karamanoğulları dönemine ait cami, Kirişçi Mahallesinde, kesme taştan, merkezi kubbeli bir yapıdır. Son cemaat yerinde dört sütun üzerinde, ortada oval, yanlar da yuvarlak kubbeler vardır. Kubbeye, içten dört köşede yarımşar kubbe ile geçilir. 
Merkezi kubbenin sağında, iki kemer açıklıklı dikdörtgen planındaki zikir yerine, buradan da Yunus Emre'ye ait türbeye geçilir. 

Türbe ve özellikleri;
Karaman Merkez Kirişçi Mahallesinde Yunus Emre Camii bitişiğindedir. Türbenin cami içine iki, batıya da bir penceresi açılır. Türbe Yunus Emre Tekkesi ile birlikte Karaman oğlu devrinde yapılmıştır. Tamamen kesme taşla yapılmış, üzeri beşik tonoz örtülüdür. Türbenin içinde tahtadan işlemesiz olarak yapılmış 4 sanduka vardır. Kapıya göre sonda olan sanduka Yunus Emre'ye, 2. sanduka Tapduk Emre'ye, 3. sanduka Yunus Emre'nin oğluna, 4. sanduka da kızına aittir. Gönüller sultanı sevgi ve hoşgörü aşığı Yunus Emre, dilinin arılığı, anlatımının şiirsel gücü, dini inancında içtenliği, aşk, ölüm gibi evrensel şiir konularını etkileyici anlatımı nedeniyle bütün Türk Edebiyatının en büyük sairlerinden birisi olmuştur. Anadolu insanının gönlüne taht kurmuş Allah dostudur. Türbenin güney kısmı Yunus Emre Şiir Parkı olarak düzenlenmiştir.