Festival Düzenleme Komitesi Başkanı Ramazan Eryiğit konuyla ilgili; “Yeşildere Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin öncülüğünde düzenlenen Yeşildere Yunus Emre Festivalinin Onur Kurulu’nda Vali Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Festival Düzenleme Komitesi’nde ise Yeşildere Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Eryiğit, Konya Yeşildereliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aköz, Yeşildere Köyü Muhtarı Lütfi Bulut, S.S. Yeşildere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Emre Demir ve S.S. Yeşildere Sulama Kooperatifi Başkanı Mustafa Acarözmen bulunuyor.

8 Ağustos Cumartesi günü saat 16:30’da  Aktekke Kent Meydanından Yunus Emre camisine kadar  sürecek olan Yunus Emre Saygı ve Hoşgürü yürüşü ile başlayacak olan Yeşildere Yunus Emre Festivali;

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Alaattin Aköz’ün konuşmacı olarak katılacağı “Türk Dilinin ve Türk Kültürü’nün Abidesi Yunus Emre: Tarihi Şahsiyeti ve Yaşadığı Coğrafya” konulu konferans ile devam edecektir.

Saat 17:30 ‘da  Yunus Emre Konferans Salonunda gerçekleşecek  olan bu konferansa tüm Karaman halkı davetlidir” dedi.