Okul müdürü Ali Koçak konuyla ilgili olarak şunları söyledi; Peygamber efendimiz bir hadisinde şöyle buyuruyor:  “ Duanın kabul olunması yönünden en hızlısı, bir kimsenin gıyabında bir başkasına yaptığı duadır.”

Arefe ve bayram günleri başta olmak üzere mezarlık ziyareti yapmak gelenek haline gelmiştir. Yapılan ziyaretlerde kabir ehli için Kur’an-ı Kerim okunmakta, dualar edilmektedir. Bu ziyaretler planlı olarak yapılabildiği gibi plansız olarak da yapılabilmektedir. Ziyaretçiler her zaman yanında Kur’an-ı Kerim veya dua kitabı bulunduramamaktadır. Dua kitaplıklarından temin edilecek kitaplar ile hem akraba hısımlara hem de diğer kabir ehline Kur’an okunabilecek, dualar edilecek Fatihalar okunabilecektir.

“Dualarımızı paylaşalım” felsefesiyle hareket eden okulumuz, mezarlık ziyaretine gelen hemşerilerimizin bu tür kitaplara ulaşmasını kolaylaştırmıştır. Yukarda hadiste de belirtildiği üzere en hızlı kabul olunan dua başkalarına yaptığımız duadır.

İki adet yaptırdığımız dua kitaplığımızın birini mezarlıklar müdürlüğümüzün karşısına diğerini de meydanda çeşmenin yanına koyduk.  Yaptırdığımız kitaplıklarla mezarlığımızın önemli bir eksikliğini gidermiş olacağız.

Paylaşımcı olma ruhuna uygun olarak dualarımızın sevabını bütün kabir ehline bağışlamalıyız; böylece Allah’ın rahmeti çoğalacaktır.

Karaman Belediyesi mezarlıklar müdürü Süleyman Hilmi Şimşek konuyla ilgili olarak Yunuskent Anadolu Lisesinin bu hizmetiyle önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini belirtmiş, yaptıkları çalışmadan dolayı okul müdürlüğüne teşekkür etmiştir.