Gazete ve Sitemizin de danışmanlığını yapan, Karaman Eğitim camiasının sevilen ve sayılan kişilerinden, bir dönem İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevinde bulunan ve ardından da Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Müdürlüğü görevine getirilen Zeki Tuman, TRT Sosyal Medya Müdürlüğü bünyesinde kurulan Yeni Medya Kanalı (Digital Yayın) Müdürlüğü görevine atandı ve bugün bu görevine resmen başladı. 

Karaman Eğitimciler Birliği Sendikasının uzunca bir süre Şube Sekreterliği görevini yürüten Tuman, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Karaman Şubesi Başkanlığı görevini de sürdürüyor. İlimizde Sağlıcakla Kal, Mavi Tırtıl Projelerini başarıyla gerçekleştiren Tuman, aynı projelerlerle birlikte Bursa İlinde  Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü, Avustralya merkezli açık kaynak kodlu "moodle" sistemini kullanarak geliştirdiği "e-öğrenme projesi" (Uzaktan Eğitim)  ve Bölünmüş Ailele Çocukları Rehabilitasyonu Projelerini devam ettirmektedir.  Sitemizde birçok yazıları bulunan çalışma ve yol arkadaşımız Zeki Tuman’ı Karaman Gündem Ailesi olarak yeni görevi nedeni ile tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.


Zeki Tuman Kimdir?( Kendi Kaleminden) 
11.04.1970 Yılında Adana Tufanbeyli’de doğdum.
1985 yılında Adana İmam Hatip Lisesi 6. ve 7. sınıflarda bilgisayarla tanıştım. MSDOS 3,0 ve üstü tüm DOS işletim sistemlerini kullandım. Üniversite döneminde 1990 ve 1991 yıllarında Vadi yayınlarında çalıştım. Bu süreçte Apple işletim sistemi ve sayfa tasarım çalışmalarını öğrendim. 1992-1993 yılları arasında İktibas dergisinde teknik yönetmen ve abone işleri sorumlusu olarak görev aldım.1993-1994 yılları arasında Sınav Dergisinin kuruluşuyla birlikte optik okuma sistemleri sorumlusu olarak görev aldım. 1994-1995 yılları arasında Acar Ajansta reklam ve tasarım işlerinde çalıştım. 1995-1997 yılları arasında kendi reklam ajansım olan Tume Ajansı kurdum. İçlerinde Vadi Yayınları, Çisenti, Tezkire dergileri de olmak üzere pek çok derginin ve kitabın yayın öncesi hazırlığı ile reklam ve tasarım işlerini yaptım. Aynı dönemde Ankara Umut Fm de “Geceye Özgü, Şark Divanı, Sürç-i Lisan, Ayışığına asılı salıncak,” vb  programları hazırladım ve sundum, stüdyo şefliği yaptım.
1996 yılında öğretmenliğe başladım. 1998 yılından itibaren idareciliğe geçtim ve halen idareci olarak çalışmaktayım. 1998 yılındanZeki Tuman-3 2006 yılına kadar Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünde İlsis çalışmalarının koordinasyonunu yürüttüm. 1998-2007 yılları arasında ildeki onlarca bilgisayar kursunda öğretim görevlisi olarak görev aldım. 2004-2006 yılları arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge ekibinde yer aldım. 2005 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sınav Merkezinin koordinatörlüğünü üstlendim ve ilde yapılan tüm merkezi sınavları yürüttüm. 2005-2006 yılları arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Karaman Bölünmüş Aile Çocukları Rehabilitasyonu Projesini yürüttüm.
2005 yılında başladığım bilgisayar destekli uzaktan eğitim çalışmalarına 2007 yılında Din kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretimini esas alan proje kapsamında; bir grup arkadaşımıza birlikte kurduğumuz www.e-mektep.com sitesi ile devam ettim. Halen bu projemiz devam etmektedir. 2010 yılından diğer dersleri de kapsayan uzaktan eğitim çalışmalarına başladık. Şu an tüm okul derslerini, web tabanlı öğrenme ortamlarını hazırlama projemiz devam etmektedir.
Zeki Tuman-82007-2012 yılları arasında Karaman Lisesinde pek çok sosyal etkinlik ve proje çalışması yürüttüm. Bu çalışmalarda suça yönelmiş çocukları hedef aldım. “Karnenin sağ taraf kadar sol tarafında önemlidir ilkesinden hareketle pek çok sosyal, kültürel ve sportif faaliyet organize ettim”. 2012 Yılında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürlüğü ve Karaman Hastanesiyle birlikte yürüttüğümüz “Sağlıcakla Kal” projesindeki çalışmalarımız TRT Haber kanalında yayınlanan “Güzel Ülke” programının 43.bölümünde ele alındı ve belgesel olarak 12 Haziran 2012 tarihinde yayınlandı.
2012 yılı yaz tatili Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte Türkiye’de ilk kez sanat ve spor eğitiminin yanında din eğitimini içeren “Mavi Tırtıl Yaz Okulu” projesini gerçekleştirdik. Proje kapsamında Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde kalan 30 öğrenci ve 40 kadar da dışardan öğrenci alarak bu öğrencilerin kaynaşması, sosyalleşmesi ve kaliteli din eğitimi almasını sağladık. Projede 5 tanesi DKAB olmak üzere 25 öğretmen 1 psikolog, 3 belletici görev aldı.
Şu anda “Sağlıcakla Kal projesi ” İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 4 kurum 8 Lise ve 2 ilköğretim ile birlikte il çapında Karaman Valiliğinin himayesinde devam etmektedir. Ayrıca Bölünmüş Aile çocukları projesi ve uzaktan eğitimle ilgili çalışmalarımız devam etmekte olup yakın zamanda hayata geçirilecektir.Zeki Tuman-6
Deneyimlerim:
Müdür, başyardımcısı Karaman Güzel Sanatlar Lisesi
(Karaman), Haziran 2014 – Halen Görevde
Şube Müdürü, il Milli EğİTİM Müdürlüğü,
(Karaman) Ocak 2013 – Haziran.2014
Müdür, başyardımcısı Karaman Lisesi
(Karaman), Ağustos 2010 – Ocak 2013
Müdür,  Anadolu Öğretmen Lisesi
(Karaman), Nisan 2009 – Temmuz 2010
Müdür, başyardımcısı Karaman Lisesi
(Karaman), Şubat 2006 – Nisan 2009
Kurucu Müdür, Anadolu Öğretmen Lisesi
(Karaman), Eylül 2004 – Şubat 2006
Bilgisayar Ve Ağ Sistemleri YÖNETİCİSİ,
(Karaman), Ekim 2003 – Aralık 2006
Öğretmen, Bifa Lisesi
(Karaman), Ekim 2001  – Mar 2004
Bilgisayar Ve Ağ Sistemleri Sorumlusu
(Karaman) Eylül 2000- Haziran 2001
Müdür Yardımcısı, 100.yil Ilköğretim Okulu
(Karaman) Eylül 2000 – Eylül 2001
Öğretmen, 100.yil Ilköğretim Okulu
(Karaman) Mart 1998 – Eylül 2000
ÖğRETMEN, SALBAŞ Ilköğretim Okul
(Karaisalı/Adana) Eylül 1996 – Mart 1998
Eğitimim
İlahiyat Fakültesi
(Ankara), Eylül 1988 – Haziran 1996 ANKARA Üniversitesi
İmam Hatip Lisesi
(Adana), Eylül 1981 – Haziran 1988
Ayvat İlkokulu
(Adana Tufanbeyli), Eylül 1976 – Haziran 1981
Diller
İngilizce Okuma: 4 Yazma: 3 Konuşma: 2
Arapça   Okuma: 5 Yazma: 3 Konuşma: 2
Katıldığım Bazı Eğitim ve Kurslar
Yenilikçi Öğretmenler Kursu (II. Kademe)
Yeni Öğretim Programını Tanıtım Semineri Mevzuat Tanıtma Semineri
Eğitim Yönetimi Semineri
İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Rehberlik Programları Semineri Top Yekûn Sivil Savunma Semineri
İlkokul ve Yazma Öğretimi Semineri
Afet Ve Acil Durum Hazırlıkları Semineri
Uzaktan Eğitim İdareciler Eğitimi
İstatistik Kursu
Nesneye Dayalı Modüler Eğitim Programı Kursu (Öğretim Görevlisi) Adayların Temel Eğitimi Kursu (Öğretim Görevlisi)
Intel Öğretmen Programı Karma kursu
Eğitimde FATİH projesi teknoloji ve liderlik forumu kursu
Bilgisayar Kursu
Sayfa tasarım kursu (Öğretim Görevlisi)
Eğitim Yönetimi Semineri
Spss ve istatistik Kursu
Bilgisayar Formatörlüğü Kursu
Bilgisayar Kursu (Öğretim Görevlisi)
Bilgisayar Kursu (Öğretim Görevlisi)
İlgi alanlarım
Android işletim sistemleri, Ios işletim sistemi, Linux işletim sistemi, E-learning
Halk müziği (Bozlak, Hoyrat, Urfa yöresi Kerkük yöresi)
Sanat müziği
New Age
Edebiyat (öykü) Yakın tarih
Halen Karaman Belediyesinin Kültür Hizmeti olan imaret şehir dergisi Değirmen Dergisi ve Karaman gündem gazetesinde yazı yazmaktayım. Aynı zamanda Karaman gündem gazetesinin de yayın danışmanlığı görevine devam etmekteyim.
Karaman Eğitimciler Birliği Sendikasının Uzunca bir süre Şube Sekreterliği görevini yürüttüm,  halen denetleme kurulu başkanı olarak görev yapmaktayım. Aynı zamanda Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Karaman Şubesi başkan yardımcılığı görevini de sürdürmekteyim.