Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, koalisyon görüşmelerine ilişkin, "AK Parti olarak bu görüşmelerde doğrularımız bellidir. Oturduğumuz zaman bu koalisyon görüşmelerinde Türkiye'nin büyümesi ne olacak, bunu soracağız" dedi.
Bunun milletin gönüllerinde kurulan partinin, yine milletin oylarıyla yüzde 34,5 oyuyla Türkiye'de iktidara gelişinin söylemi olduğunu ifade eden Zeybekci, "Anadolu ihtilali, yani milletin ihtilali. Milli iradenin ilk defa bu kadar belirgin bir şekilde milletin adamlarının vücudunda, milletin adamlarının varlığında tezahür ederek milletin iktidarı gerçekleşmişti. 2002, 2004, 2007, 2009, 2011 ve bugüne kadar cumhuriyet tarihimizdeki çok partili dönemde başka hiçbir partiye, lidere nasip olmamış olan başarılar arka arkasına geldi" diye konuştu.
"Bizim çizgimiz; millet, devlet, vatandır ve bayraktır"
Son seçimde ise milletin, yüzde 41’lik oyla AK Parti'ye bu ülkeye ve millete hizmet etme görevi verdiğini dile getiren Zeybekci, şöyle konuştu:
"Millet bize, 'bugüne kadar başarıyla getirdiğin, bu ülkeyi namerde muhtaç olmaktan kurtardığın o politikaları, tekrar uygulamak üzere sana hükümet kurma, ülkeye hizmet etme görevi veriyorum ama biriyle uzlaşacaksın, yanına birini alacaksın' dedi. Milletimizin bu mesajı, kuruluş felsefemizin ana fikri olan milli irade bizim için her şeyin önündedir. 7 Haziran'da da milletin iradesi bu şekilde oluştu. 'Başımızın üzerinde yeri vardır' dedik ve milletimizin iradesini tartışmadık, tartışmayacağız. Hiç kimseye de milletin iradesini tartıştırmayacağız. Bizim hiçbir renkte çizgimiz yoktur. Başkalarının dediği gibi ne renkli çizgilerimiz, ne de 3, 5, 14 veya 15 tane şartımız yoktur ve olmayacaktır. Bizim çizgimiz; millet, devlet, vatandır ve bayraktır. 'Eğer bunlarda mutabıksak, geri kalan her şeyi milletin bize verdiği talimat doğrultusunda görüşürüz' dedik. İlk günden beri öyle söyledik."
"Asgari ücretin belirleneceği yer TBMM değildir"
Asgari ücret tartışmalarına ilişkin Zeybekci, şöyle konuştu:
"Birileri Meclis'te sanki her şey bitti, 'asgari ücret bin 500 lira olsun' diye kanun teklifi veriyor. Asgari ücret kanunla belirlenmez be cahil. Asgari ücretin belirleneceği yer TBMM değildir. İş yapıyormuş zannedecekler. Bu milleti kandıracağını zannediyor. Asgari ücret belirlemekle ilgili bir kanun vardır. O kanun asgari ücreti, Asgari Ücret Tespit Komisyonuna havale etmiştir. Bu komisyonun da 5 işçi sendikası temsilcisi ile 5 işveren sendikası temsilcisi bir araya gelir, tartışır konuşur. Onlar belirler. Hükümet de oraya şahit olarak katılır. Asgari ücret böyle belirlenir." 
"Koalisyon görüşmelerinde Türkiye'nin büyümesini soracağız"
Son 12 yılda en düşük memur maaşının yüzde 410, memur maaşının yüzde 305, net asgari ücretin de yüzde 443 arttığını aktaran Zeybekci, şöyle devam etti:"Bağ-Kur tarım emeklisi aylığı yüzde 691'le yaklaşık 7 kat arttı. Bu ülkede esnaf emekli aylığı 5,5 kat arttı. Emeklilerimizin yüzünü güldürecek, emekli maaşlarını Türkiye’yi büyüterek artıracak olan da yine AK Parti’dir. Asgari ücreti de artıracak olan yine AK Parti hükümetleridir. Partin koalisyon görüşmelerine girecek, 3-5 gün sabret. Onunla ilgili talepler zaten gündeme gelecek. AK Parti olarak bu görüşmelerde doğrularımız bellidir. Oturduğumuz zaman bu koalisyon görüşmelerinde Türkiye’nin büyümesi ne olacak, bunu soracağız. Bunu ortaya koyacağız."
Dünyada yüzde1-2 gibi büyümelerin başarı sayıldığını, Türkiye'nin ise 2014'te yüzde 2,9 büyüdüğünü anımsatan Zeybekci, bunun yeterli olmadığına, Türkiye'nin her yıl en az yüzde 5 büyümek zorunda olduğuna dikkati çekti.
Zeybekci, Türkiye'nin 13 yılda ortalama yüzde 5 büyüdüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:"Daha fazla büyümemiz gerekiyor. Türkiye’nin cari açığı ne olacak? Türkiye namerde el açacak mı? Bunu söyle bana. Türkiye'nin bütçe açığı ne olacak? Gel önce bunlarda uzlaşalım. Sakın haddini aşıp da bu ülkeyi, milleti, asgari ücretliyi ve emekliyi, AK Partililerden daha fazla, Recep Tayyip Erdoğan'dan, Ahmet Davutoğlu'dan daha fazla düşündüğünü söyleme. Bunu söyleyecek tek bir parti varsa o da AK Parti'dir."  Zeybekci, daha sonra Tartan Konağı'nda Karamanlı işadamlarıyla basına kapalı görüşme yaptı.