AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER’in 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Mesajı
“Sağlıklı hayat, insanlarımızın vazgeçemeyeceği en temel haktır. Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi ise nitelikli bir toplumun en önemli şartı ve ülkelerin gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden biridir. Sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesi sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarındandır ve doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız eliyle yürütülmektedir.
Dünyanın en zor ve en onurlu görevlerinden birini yapan, kendisini “insana hizmet” ilkesine adamış doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın bütün çabası vatandaşlarımıza aynı standartlarda, etkili, kaliteli, eşit ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunmak, hastalarımızı en hızlı şekilde sağlığına kavuşturmak ve sağlıklı bireylerin sağlığını korumaktır.
Doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız bu amaç doğrultusunda insan hayatını her şeyin üstünde tutarak karşılaştıkları tüm zorluklara rağmen bu kutsal ve onurlu mesleklerini büyük bir özveri ile icra etmektedirler. Bu vesile ile kendilerine minnet ve şükranlarımı sunuyorum.
Son 13 yılda iktidarımız sağlık alanında sağlık çalışanlarımızın gayreti ve fedakârlığı ile dünyanın da takdirini kazanan çok önemli reformlar gerçekleştirmiş, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nı başlatmış ve büyük bir başarıyla uygulamış, yapılan çalışmalar ve gerçekleştirilen reformlar sayesinde, insanımızın yaşam kalitesi ve sunulan sağlık hizmeti kalitesi çok önemli düzeyde artmıştır.
Hükümetimizin desteği doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın gece gündüz demeden özverili çalışmaları ile ülkemizde sağlık hizmetlerinin kalitesi yükseltilerek sağlık hizmetlerine erişim kolaylaştırılmış, herkesin eşit derecede sağlık hizmeti alması sağlanmış, sağlık hizmetleri vatandaşımızın ayağına kadar götürülerek insan odaklı hizmet verilmeye başlanmıştır.
Ayrıca sağlık kuruluşlarımız fiziki şartlarında yapılan düzenlemeler ve yapılan yeniliklerle modern bir yapıya kavuşmuş, tüm vatandaşlarımızın sağlık hizmetinden insan onuruna yakışır bir şekilde faydalanabilmesi sağlanmıştır.
Bu duygu ve düşünceler ile hayatlarını hayat kurtarmaya vakfetmiş, gayeleri sadece insanı yaşatmak olan hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın “14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlar, özlük haklarına yönelik iyileştirici düzenlemelerin en kısa sürede hayata geçirilerek daha iyi özlük haklarına kavuşmaları dileği ile bütün sağlık çalışanlarımızı sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum" dedi.

Vali Murat Koca’nın 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Mesajı
Vali Murat Koca, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart tıp bayramını kutladı.
 
Vali Koca yayınladığı kutlama mesajında; " Ülkemizde son yıllarda yapılan çalışmalarla birlikte sağlık sektöründe çok önemli gelişmeler yaşanmış, bu gelişmelere bağlı olarak vatandaşlarımıza sunulan hizmet kalitesi de yükselmiştir. Sağlıklı bir toplum meydana getirmenin sağlıklı bireyler yetiştirmekle mümkün olacağının bilincinde olan devletimiz, tüm ülkeyi kuşatan sağlık yatırımlarıyla vatandaşlarımızın sağlık ihtiyaçlarına vatandaş odaklı ve kaliteli hizmet anlayışıyla cevap vermektedir.  
 
Şüphesiz ülkelerin gelişmişlik göstergelerinden biri de sağlık alanında yapılan yatırımlar ve sunulan hizmettir.  Çünkü “önce insan” anlayışının benimsendiği günümüzde, herkesin daha kaliteli ve daha etkin sağlık hizmeti alması büyük bir önem arz etmektedir. Çağın gereklerine uygun olarak dizayn edilmiş hastaneleri, modern tıbbi cihazları, nitelikli personeli ve insan odaklı hizmet anlayışı ile birlikte sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkartılması ve toplum sağlığının güvence altına alınması sosyal devlet anlayışının bir gereğidir. İyi işleyen ve kolay erişilebilir bir sağlık sisteminin oluşturulmasıyla topluma sunulan kaliteli ve etkin bir hizmet anlayışı, toplumda sağlıklı, mutlu ve huzurlu bireylerin oluşmasına önemli katkılar sağlayacaktır.
 
Ülkemizde son dönemlerde yapılan çalışmalarla birlikte sağlık alanında çok önemli reform ve dönüşümler gerçekleştirilmiş, insanlarımıza yönelik verilen sağlık hizmetlerinin kalitesi önceki dönemlere nazaran mukayese edilemeyecek derecede artmıştır.Tıp alanında bu gelişmeler yaşanırken, vatandaşlarımıza kolay, erişilebilir ve etkili sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görev başta doktorlar olmak üzere sağlık çalışanlarına düşmektedir. Sağlık alanında her koşulda ve büyük bir özveriyle görev yapan; kendisini “insana hizmet” ilkesine adamış hekimlerin ve sağlık personelinin bütün çabası toplumumuzun sağlık seviyesini en üst düzeye getirmek içindir.
 
Kanuni Sultan Süleyman'ın ' Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' sözünü ilke edinmiş,  gece gündüz demeden, zaman ve mekân tanımaksızın insanları sağlığına kavuşturmak ve hayatlarını kurtarmak için sağlık çalışanlarımızın gösterdikleri titiz ve insanüstü gayretleri, büyük fedakârlıkları her türlü övgünün üzerindedir. 
 
Birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına hizmet veren, insan hayatını her şeyin üstünde tutan, zorluklara aldırmadan fedakârca çalışan sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyor, 14 Mart tıp bayramlarını kutluyorum.” dedi.

Genel Sekreter Dr. Ayhan ERENOĞLU 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Mesajı
Değerli Meslektaşım;
Zor, uzun ve yoğun bir eğitim sürecinin ardından gönül vererek başlamış olduğunuz hekimlik mesleğinin ne kadar fedakârlık gerektirdiğini;
7 gün, 24 saat süren mesai saatlerinizin dışında, kendinize ait özel hayatınızın, ailenize ayırdığınız zamanın bile sizden şifa bekleyen hastalarınızdan sonra geldiğini;
Sunmuş olduğunuz hizmetin, acılar içinde olan bir insanının ızdırabının dindirilmesinin, yeniden yaşama döndürdüğünüz hayatların, dünyaya gelmesine yardımcı olduğunuz bir bebeğin ve annenin ailesine teslim ettiğinizdeki huzurun, hayatını kaybeden hastanızın ölüm haberini yakınlarına iletirken duyduğunuz üzüntü ve acının, kazandığınız para ile ölçülemeyecek kadar kıymetli olduğunu;
Mesleğinizin risklerini alırken karşılığında beklediğiniz saygının, anlayışın ve en azından bir teşekkürü sonuna kadar hak ettiğinizi;
Bu denli önem arz eden bir mesleğin değer görmesi kadar özlük ve ekonomik şartlarının iyileştirilmesinin de en büyük arzunuzun olduğunu;
Biliyoruz.
Ve bizlerde sizin gibi 14 Mart Tıp Bayramını gerçekten bayram gibi kutlamak istiyoruz.
Bu vesile ile fedakâr hekimlerimizin ve sağlık hizmetlerinin sunumunda görev alan değerli sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramlarını kutluyor, mesleklerine verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz.

KTSO Başkanlarından Tıp Bayramı Kutlama Mesajı
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY Tıp Bayramı Kutlama mesajında;
“İnsana hizmeti amaç edinerek bu uğurda büyük bir özveriyle çalışan ve sağlık hizmetlerinin ülkemizde en üst seviyeye çıkarılması için fedakarca çalışan ve sağlık alanında değerli katkılarda bulunan doktorlarımızın, hemşirelerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlar sağlık başarı ve mutluluklar dileriz. “ ifadelerine yer verdiler.

Sağlık-Sen Şube Başkanı İdris Güneş; “14 Mart’ta Sağlık Çalışanlarımızın Yüreği Yanıyor”
Bu yıl Tıp Bayramı’na, Ankara’da meydana gelen hain saldırının acısıyla girdik. 14 Mart 1827’de ilk Cerrahhane’nin kurulmasının yıl dönümünde, 14 Mart 1919 tarihinde tıbbiye öğrencilerinin İstanbul’un işgalini protesto eylemini başlangıç kabul eden Tıp Bayramı, mensuplarını onurlandıracak köklü bir maziye sahiptir.

Bayramlarının başlangıcı onurlu bir eyleme dayanan tıp camiamızın mensupları, ülkemiz ve milletimiz için her zaman imtihanların en çetinin vermiş ve her birinden alnının akıyla çıkmıştır. İstanbul Tıp Fakültesi öğrencilerinin tamamının şehit olması sebebiyle mezun verememesinin acısını ve bu öğrencilerin vatan savunması için okul yerine cepheye gitmesinin gururu, milletimizin övünç kaynaklarındandır. 

Sağlık çalışanları, geleneksel olarak 14 Mart Tıp Bayramı’nda bayramı kutlamakla birlikte sorunlarını dile getirmekte, çözüm istemektedir. Ancak bu seneki Tıp Bayramı, hain terör saldırısının gölgesinde geçmektedir. 

Terör vatandaşlarımızı vurmuş, birçok vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, birçoğunun da yaralanmasına sebep olmuştur. Ancak, bu acıyla ilk yüzleşen yine sağlık çalışanları olmuştur. Öznesinde insan olan her olayda ilk karşımıza çıkan sağlık çalışanları, kendi canlarını hiçe sayarak bu hizmeti vermektedir. 

Sağlık hizmeti bir ekip işidir. Bu kutsal hizmetin mensubu olan bütün sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Sağlık çalışanlarının bayramı, vatandaşlarımızın sağlığıdır. Hayatın her anında yanımızda olan ve bu hizmetin sunulmasında görev yapan bütün sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunarken, terörün sona erdiği, birlik ve beraberlik içinde sağlıklı ve huzurlu bir gelecek diliyoruz.