30 Haziran 2012 Cumartesi günü Sarıveliler İlçesi Dumlugöze Köyü'nde gerçekleştirilen festivale Karaman Valisi Kahraman, Garnizon Komutanı J.Alb.Selçuk Boz, Sarıveliler Kaymakamı Eyyüp Özdemir, Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli, CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul, Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, daire müdürleri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Vali Kahraman köy yolunda yol genişletme çalışma yapan ekiplerle bir süre sohbet edereke yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Köy meydanında, Köy Muhtarı ve köylüler tarafından karşılanan Vali Kahraman'a halkın büyük sevinç gösterisinde bulunması dikkatlerden kaçmadı.

Köy Muhtarı Mehmet Akkol yaptığı açılış konuşmasında; "Sayın Valimiz bundan iki yıl önce köyümüze geldiklerinde köylülerimiz "Asfalt Yoldan mı Geldiniz" diye pankart açmışlardı. Ayrıca okul lojmanı ve köy içi parke taşı sorunlarımız vardı. Bizler bu sorunlarımızı Sayın Valimize ilettik şüküler olsunki Valimiz bizleri geri çevirmeyerek sorunlarımıza son derece makul biçimde yaklaştı. Ve bugün Dumlugöze köyünün sorunlarının %60 çözülmüş durumda. Sorunlarımızın çözülmesinde bizleri yanlız bırakmayan başta Sayın Valim Süleyman Kahraman ve Kaymakamımız Sayın Eyyüp Özdemir'e şahsım ve Dumlugöze Köyü halkı adına teşekkür ediyorum'' dedi.

İlçe Kaymakamı Eyyüp Özdemir ise; "2.5 yıl hizmet verdiği Sarıveliler ve köylerine hizmet etmekten son derece mutluluk duyduğunu, görev yaptığı süre içinde kendisinden desteklerini hiç esirgemeyen bir amirden ziyade bir abi şevkatiyle kendilerini kucaklayan dertleriyle dertlenen Sayın Valim Süleyman Kahraman'a teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Süleyman Kahraman konuşmasında, Sarıveliler Kaymakamı Eyyüp Özdemir ile birlikte çalışmaktan son derece memnun olduğunu, Özdemir'in ilçe ve İle hatırı sayılır hizmetler yaptığını belirtti.

Kahraman konuşmasının devamında;''Dumlugöze Kardelen Şenlikleri'nde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir sevinç ve onur duyduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. Dumlugöze Karaman'ın en uzak köyü; ama bu sadece fizikî bir uzaklık. Zira bizim gönlümüzde mesafelerin uzunluğu bir engel değildir ve daha önceki zamanlarda buraya çeşitli ziyaretlerim oldu. Tabii zor bir coğrafyada yaşıyorsunuz. İklimden ve coğrafyadan kaynaklanan bunca zorluğa rağmen, inanç ve gayretle çalışmaya devam ediyorsunuz. Tıpkı kar kış demeden, soğuk demeden açan kardelenler gibi sizler de gayretinizle, samimiyetinizle bu kadim şehrin gönlünde yaşıyorsunuz. Bizim amacımız her insanımızın derdinden haberdar olabilmektir. Bacası tütmeyen hanemiz, ekmeği olmayan soframız kalmasın istiyoruz. İstiyoruz ki insanımız alın terinin karşılığını en güzel şekilde alabilsin. İstiyoruz ki her köyümüzün ihtiyacı karşılansın.  Dileğimiz ve gayretimiz bu yöndedir. Devletimizin şefkatini Karaman'ın en uzak noktasına kadar taşımayı bir zorunluluk değil, bir sorumluluk kabul ediyoruz. Dileğimiz ve gayretimiz köylerdeki halkımızı da şehirdeki imkânlara kavuşturabilmektir. Bunu hep birlikte başaracağız.  Biz bir oldukça diri kalacağız. Biz bir oldukça huzur bulacağız. Ve bizim birliğimiz dünyanın tüm dertlerine deva olacak kadar yücedir. İnşallah bu etkinlik birliğimizin beraberliğimizin daha çok güçlenmesine vesile olur diyor, hasadınızın bereketli olmasını diliyorum. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum“ dedi.

Festival yemek ikramının ardından mahalli sanatçıların konserleri ile devam etti.